Neautorizováno !


 

(Jednání zahájeno v 9.03 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Milé kolegyně, vážení kolegové, vážení členové vlády, zahajuji druhý jednací den 54. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty, resp. sdělení o tom, komu již náhradní karta byla vydána.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito kolegové: pan poslanec Miloš Kužvart z rodinných důvodů, pan poslanec Oldřich Vojíř z důvodu nemoci. Z členů vlády se dopoledne omlouvá pan premiér Jiří Paroubek z důvodu neodkladných pracovních povinností, pan ministr Jan Mládek, který se účastní mezinárodních potravinářských veletrhů v Brně, pan ministr Pavel Němec, který má, jak je jeho zvykem, naléhavé a neodkladné jednání mimo Prahu, a pan ministr Cyril Svoboda, který se omlouvá z důvodu účasti na zasedání visegrádské čtyřky v Maďarsku. O omluvení své neúčasti na schůzi dne 8. března 2006 dopoledne požádal také pan poslanec Michal Hašek.

Dnešní jednání zahájíme pevně zařazenými body, a to body č. 41, 50, 51 a 55. Dále budeme pokračovat zbývajícími body z bloku druhých čtení. Připomínám všem, že odpolední jednání zahájíme pevně zařazeným bodem č. 88.

A dále bych vám chtěl oznámit, že pan předseda Poslanecké sněmovny obdržel dopis, v němž hejtman Moravskoslezského kraje jménem zastupitelstva vzal zpět sněmovní tisk 910, což je návrh zákona o veřejném zdravotním pojištění, a proto mám dobrou zprávu: škrtněte si bod s pořadovým číslem 42 schváleného pořadu schůze.

Nyní dávám prostor k procedurálním návrhům a jiným vystoupením. Slovo má předseda poslaneckého klubu KSČM pan kolega Pavel Kováčik, prosím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Vážený pane předsedající, paní a pánové, dnešní den je svým způsobem významnější než ostatní dny, po které probíhá schůze naší Poslanecké sněmovny. Já bych si dovolil využít příležitosti, že mohu vystoupit kdykoliv a k čemukoliv, a chtěl bych v této chvíli jménem poslaneckého klubu KSČM a možná zprostředkovaně i jménem všech mužů, anebo alespoň těch, kteří o to stojí, poblahopřát nejen všem našim kolegyním v Poslanecké sněmovně, ale i všem zaměstnankyním této ctihodné instituce a možná zprostředkovaně i všem ženám v České republice k dnešnímu svátku - Mezinárodnímu dni žen.

Děkuji za pozornost. (Potlesk poslanců KSČM a ČSSD.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jsou tací, kteří den žen slaví každý den. (Oživení v sále, potlesk.)

S procedurálním návrhem požádal o slovo pan kolega Miroslav Pátek.

Mezitím sděluji, že paní kolegyně Marie Rusová má náhradní kartu č. 15, pan poslanec Jiří Bílý náhradní kartu č. 19 a pan poslanec a ministr Zdeněk Škromach v jedné osobě náhradní kartu č. 17. - Pan ministr Zdeněk Škromach nyní už má opět svoji kartu. To je dobře.

 

Poslanec Miroslav Pátek: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolím si vás požádat o pevné zařazení bodů prvního čtení č. 63, sněmovní tisk 1197, č. 89, sněmovní tisk 1198, a č. 90, sněmovní tisk 1199, jako první, druhý a třetí bod ráno ve středu 15. března 2006.

Krátké zdůvodnění. Všechny tyto tři body jsou body předkládány Ústeckým krajem a jde o žádost zástupce předkladatele, hejtmana Ústeckého kraje, a sladění jeho programu s programem Sněmovny. Děkuji vám za vstřícnost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Děkuji za přednesení návrhu i jeho odůvodnění. Kdo se další hlásí k programu? Nikdo.

Budeme tedy nejprve rozhodovat o důvodech, které přednesl pan kolega Miroslav Pátek jako součást svého procedurálního návrhu, a to pevně zařadit body č. 63, 89 a 90 jako první tři body příští středu. Prosím, abyste se zaregistrovali svými kartami, budeme hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 28. Kdo souhlasí s důvody uvedenými panem poslancem Pátkem? Kdo je shledává nedůvodnými?

Z přítomných 106 pro návrh 82, proti jeden. Tento návrh si získal podporu.

 

Budeme tedy hlasovat o pevném zařazení - znovu to opakuji - bodů č. 63, 89 a 90 jako první tři body příští týden ve středu.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 29. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 110 pro návrh 90, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP