Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
10. února 2006 v 9.01 hodin

Přítomno: 143 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 53. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: Marta Bayerová z důvodu nemoci, Robin Böhnisch z důvodu účasti na fóru v Saúdské Arábii, Petr Bratský bez udání důvodu, Květoslava Čelišová z vážných rodinných důvodů, Karel Černý ze zdravotních důvodů, Jana Hamplová z rodinných důvodů, Josef Hojdar ze zdravotních důvodů, Miloslav Kala z rodinných důvodů, Tomáš Kvapil z vážných rodinných důvodů, Josef Kubinyi z rodinných důvodů, Ivan Langer bez udání důvodu, Václav Mencl bez udání důvodu, Alfréd Michalík z důvodu účasti na zahraniční cestě z titulu člena dozorčí rady České konsolidační agentury, Josef Mikuta ze zdravotních důvodů, Miroslava Němcová z důvodu pracovní cesty, Petr Ibl, Pavel Severa, Miloš Titz a Tomáš Kladívko z důvodu účasti na Mezinárodním fóru technologie bezpečnosti v Moskvě.

Z členů vlády se omlouvají: premiér Jiří Paroubek z důvodu neodkladných pracovních povinností, Libor Ambrozek z důvodu účasti na zahraniční pracovní cestě, Petra Buzková rovněž z důvodu zahraniční pracovní cesty, Karel Kühnl z důvodu účasti na zasedání ministrů obrany členských zemí NATO v Itálii, Milan Urban z důvodu nemoci.

Dnešní dopolední jednání zahájíme pevně zařazenými body 131, 8 a dále budeme projednávat body z bloku třetích čtení, u kterých byly splněny zákonné lhůty. Jsou to body 134, 135, 144, 160, 163, 167, 168 a 141. Poté budeme pokračovat podle schváleného pořadí. Připomínám, že po třetích čteních máme pevně zařazený bod 178. Všem dám samozřejmě slovo k programu. Připomínám, že než přistoupíme k projednávaným bodům, musíme se vypořádat s včera přerušeným bodem 83, sněmovní tisk 1023.

Nyní k programu. Jako prvního písemně přihlášeného mám pana poslance Krákoru. Písemná přihláška má přednost. Vidím ale dohodu, takže jako první vystoupí pan poslanec Miloslav Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolte, abych navrhl změnu v našem programu, a to abychom bod 131 - provozování RTV, třetí čtení, zařadili jako první bod dnes po obědě. Důvod je, že ještě není dohodnuta procedura, protože je velmi složitá. Je potřeba ještě na proceduře pracovat.

Další pevně zařazené body bych doporučil jako dnes ráno po bodu 8 bod vrácený Senátem zařadit jako pevně bod 167 a 168, jsou to tisky 1156 a 1157. Důvod je, že v odpoledním jednání se omlouvá zpravodaj. Tyto body bychom nemohli projednat.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Jestli jsem dobře rozuměla, body 167 a 168 zařadit po bodu 8 jako druhý a třetí bod.

Nyní pan poslanec Pavel Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, paní a pánové, přeji vám dobré ráno. Rád bych navrhl změnu programu, a to zařazení bodu. Je to bod 92, senátní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 18/1997 Sb., o mírovém využívání jaderné energie a ionizujícího záření, atomový zákon, a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, tisk 1083, prvé čtení, jako druhý bod odpoledne. Odůvodnění: Vzhledem k tomu, že předkladatelem je Senát, zástupci předkladatele by se měli dostavit na projednávání tohoto zákona alespoň s nějakým časovým odstupem. Proto to navrhuji teď ráno. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan poslanec Krákora bere svou přihlášku zpátky. Táži se, zda se ještě někdo další hlásí k programu schůze. Pokud tomu tak není, přistoupíme k hlasování o návrzích.

Ještě mám upozornění, že u senátního tisku dojde ke změně senátora, který zde bude Senát zastupovat. Původně to měl být pan senátor Adamec, jeho účast byla odsouhlasena, ale bude to pan senátor Balabán. Prosím, abychom tuto změnu nejdříve odhlasovali. Prosím, abyste se přihlásili.

 

Budeme hlasovat o souhlasu s účastí pana senátora Balabána. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 707 z přítomných 123 pro hlasovalo 107, proti byli 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní přistoupíme k hlasování o návrhu pana poslance Vlčka. Navrhoval, aby bod 131, původně zařazený jako dnešní první bod, byl zařazen jako první bod našeho dnešního odpoledního jednání, a to z důvodu, že je třeba ještě doprojednat proceduru, která je velmi složitá. Mělo by být mojí povinností, abych nechala hlasovat o důvodu. Z pravé strany vidím souhlas.

 

Nejdříve budeme hlasovat o tom, zda souhlasíme se závažností důvodů, které pan poslanec Vlček uvedl. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 708 z přítomných 126 pro hlasovalo 83, proti 23. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP