(9.50 hodin)

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní pozměňovací návrhy poslance Langera, budeme hlasovat dvakrát. Především F1, kde se ukládá ministerstvu, aby vypracovalo formulář, na němž se budou tato přiznání podávat. Domnívám se, že to je užitečné, moje stanovisko je pozitivní.

 

Místopředseda vlády a ministr spravedlnosti ČR Pavel Němec: Po velkém nátlaku souhlas.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 68. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 159 přítomných pro návrh 154, proti nikdo, návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále budeme hlasovat o návrzích F pod body 2 až 4 poslance Langera. To je upřesňování registru. Stanovisko je pozitivní. (Ministr: Také kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 69. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 159 pro návrh 115, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále jsou pozměňovací návrhy pod písmenem G poslance Klase. První je G1 - zrušuje povinnost veřejným činitelům, aby sdělovali i závazky, které přijala manželka. Domnívám se, že to není z řady důvodů možné, stanovisko je tedy pozitivní. G1 - pozitivní. (Ministr: Také pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Souhlasná stanoviska. Zahájil jsem hlasování číslo 70. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 159 pro návrh 86, proti 37. Návrh byl přijat.

 

Nicméně je třeba vyjasnit, co se vlastně má zrušit - aby se zrušilo to, co se zrušit má, a nezrušilo to, co se zrušit nemá. Ujistěte se, zda manželky byly zrušeny.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Manželky byly zrušeny podle mého názoru. (Předsedající: Manželé také.)

Dále je návrh poslance Klase G2. Pan poslanec navrhuje, aby se zrušilo právo jiných osob oznamovat, že veřejný činitel neodevzdal správně údaje do registru. Obávám se, že to není možné, s ohledem na otevřenost té politiky toto nemůžeme přijmout. Stanovisko je negativní. G2 - negativní. (Ministr: Negativní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 71. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 159 pro návrh 11, proti 103. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále je pozměňovací návrh poslance Koudelky, který stanoví, že tuto povinnost podle tohoto zákona má vedoucí zaměstnanec právnické osoby, který řídí další zaměstnance. Stanovisko je pozitivní. (Ministr: Také pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 72. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 159 pro návrh 103, proti 17. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Poslední hlasování je návrh poslance Marka Bendy. To je v podstatě legislativní podmínka, protože místo 2a je "2 písmeno a)", čili stanovisko pozitivní. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 73. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 159 pro návrh 153, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále byl návrh poslance Bendy pod písmenem J2, ale ten byl nehlasovatelný, protože ustanovení, kterého se týká, bylo zrušeno.

Hlasovali jsme o všech pozměňovacích návrzích, můžeme hlasovat o návrhu jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kontrolní otázka: má někdo pocit, že ještě nebylo hlasováno o některém pozměňovacím návrhu? Nikdo.

Přednesu tedy návrh závěrečného usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o střetu zájmů, o kontrole majetku nabytého za dobu výkonu veřejné funkce, o neslučitelnosti některých funkcí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o střetu zájmů), podle sněmovního tisku 1056, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 74. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 155 pro návrh 147, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji, ústavněprávnímu výboru, který odvedl velký kus práce, též, i panu ministrovi a končím projednávání tohoto bodu.

 

Jak jsem avizoval, kolegyně a kolegové, budeme projednávat tři návrhy zákonů ve druhém čtení, a to body 23, 33 a 44. Prvním z avizovaných bodů je

 

23.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb.,
o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o vinohradnictví a vinařství), ve znění zákona č. 179/2005 Sb.,
a zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1109/ - druhé čtení

 

Z pověření vlády by měl návrh uvést pan ministr zemědělství Jan Mládek. (Není v sále přítomen.) Pokud se nepletu, omluvenku pana ministra z dnešního jednání nemám, takže netuším.

V zastoupení pana ministra Mládka tento návrh zákona uvede univerzální předkladatel a záskok všech nepřítomných ministrů pan ministr Škromach, nicméně přesto prosím pro forma Kancelář Sněmovny, aby se pokusila zjistit, zda pan ministr Mládek bude přítomen, nebude, pokud nebude, z jakých důvodů se omlouvá, neboť nepovažuji za možné, abychom projednávali návrhy zákonů a ministři, kteří jsou předkladatelé, zde nebyli přítomni a my nevěděli, co s nimi je.

Prosím o formální uvedení návrhu zákona panem ministrem Škromachem.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, paní poslankyně, páni poslanci, dovolte, abych v zastoupení pana ministra zemědělství Mládka uvedl tento zákon, který je vládním návrhem zákona č. 321/2004 Sb., o vinařství a vinohradnictví a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství), ve znění zákona č. 179/2005 Sb., a zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů. Tento návrh projednal příslušný výbor a je doporučen ke schválení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP