(13.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Další bod je bod číslo 239, to je svobodný přístup k informacím a právo autorské. O pevném zařazení tohoto návrhu nyní hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1017, přítomno 167, pro hlasovalo 61, proti 10. Tento návrh nebyl přijat.

 

Další je návrh pevně zařadit bod číslo 245. Bod číslo 245 je důchodové pojištění.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, pevně zařadit tento Senátem vrácený zákon pevně do pořadu dnešní schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1018, přítomno 168, pro hlasovalo 152, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

A poslední návrh 251, to je zřízení ministerstev, tisk 1000/3. To je návrh zákona o zřízení ministerstev. Bod 251 budeme hlasovat nyní.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu do pořadu dnešní schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1019. Přítomno 169, pro hlasovalo 64, proti 10. Tento návrh přijat nebyl.

 

Prosím, pan místopředseda Langer se hlásí o slovo.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, omlouvám se, že využívám svého přednostního práva vystoupit, jen jsem chtěl komentovat výsledek posledního hlasování. Tímto hlasováním Poslanecká sněmovna rozhodla o tom, že se odmítá zabývat návrhem Senátu, který by umožnil odklad správního řádu o jeden rok, tedy posunout jeho účinnost na 1. 1. 2007. Podle mého názoru toto rozhodnutí Senátu mělo být podrobeno demokratickému hlasování v Poslanecké sněmovně, tak aby bylo jasné, kdo chce uvést do života právní normu, která je přijímána s velkými rozpaky, s velkým nesouhlasem, neboť znamená obrovskou komplikaci, a to nejenom pro občany, ale také pro zaměstnance jednotlivých úřadů.

Je mi velmi líto, ale všechny stížnosti ze strany občanů a zaměstnanců státu, které budou přicházet na adresu jednotlivých úřadů pracujících podle správního řádu od Nového roku, půjdou na vrub vás, kteří jste se odmítli tímto návrhem zabývat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Kdo se hlásí? Ale není rozprava, pane poslanče, pouze k proceduře hlasování, jinak nemohu dát slovo. Pan místopředseda ho dostal jen proto, že mu v tom nelze zabránit. Teď budeme pokračovat v hlasování.

 

Další byl návrh pana poslance Martínka zařadit bod 167, což je vládní návrh zákona o jednostranném zvyšování nájemného z bytu, jako šestý bod pevně do dnešního pořadu schůze. Myslím, že o tom můžeme rovnou hlasovat. Budeme rovnou hlasovat o návrhu pana ministra Martínka, bod 167 zařadit jako šestý bod pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod jako šestý bod pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1020. Přítomno 170, pro hlasovalo 91, proti 7. Návrh byl přijat.

 

Hlásí se pan poslanec Krill. Prosím, pane poslanče, máte slovo s procedurou.

 

Poslanec Petr Krill: Vážený pane předsedo, nefunguje nám hlasovací zařízení, takže zpochybňuji svoje hlasování a žádám o opravu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nefunguje? Pan poslanec Kučera - také nefunguje? Zkusím tedy všechny odhlásit a prosím, abyste se znovu přihlásili. Přesto nefunguje? V tom případě musíme udělat pauzu, je mi líto.

Desetiminutová pauza a pokračovat budeme ve 13.50 hodin. Přerušuji jednání Sněmovny, pokračujeme za 13 minut.

 

(Jednání přerušeno ve 13.36 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP