(Ve 13.50 hodin oznámil předseda PS Zaorálek, že kvůli pokračující poruše hlasovacího zařízení bude jednání pokračovat ve 14.00 hodin. - Jednání pokračovalo ve 14.00 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, prosím všechny, aby se vrátili na místa.

Přečtu, že pan poslanec Urban má náhradní kartu číslo 5.

Vás žádám, abyste se posadili do lavic. Naše stroje jsou opraveny, takže můžeme hlasovat.

Registruji, že pan poslanec Krill vznesl námitku, protože se zdá, že část poslanců nemohla uplatnit svou vůli při posledním hlasování. Říkám to správně? Pane poslanče, můžete to eventuálně doplnit.

 

Poslanec Petr Krill: Děkuji. Pane předsedo, vzhledem k technické poruše jsem si vytáhl záznamy. U hlasování číslo 1017, 1018, 1019, kde jsem hlasoval ano, zařízení nefungovalo. Zpochybňuji hlasování u těchto tří hlasování. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jste, že část poslanců v čele s poslancem Krillem neměla možnost projevit svou vůli v posledním hlasování. My budeme hlasovat o námitce.

Počkejte - v posledních třech hlasováních? Omlouvám se. Domníval jsem se, že zpochybňujete jenom to poslední.

 

Poslanec Petr Krill: Ne, pane předsedo. Podle výsledků je to hlasování číslo 1017, 1018 a 1019.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Dobrá. Kontrolujte mě, jestli je to tak správně. Jestli ale poslední tři hlasování znamenají jednak hlasování poslední o návrhu pana ministra Martínka, které se týkalo bodu 167, pak by to bylo hlasování o bodu 251, návrh pana místopředsedy Ivana Langera, a hlasování o bodu 245, také návrh pana místopředsedy Langera - pan poslanec Tlustý má náhradní kartu číslo 6 - pak by šlo o tato tři poslední hlasování. Je to tak? Je to tak.

 

Takže je zde hlasování o námitce pana poslance Krilla, kterým se zpochybňují tři poslední hlasování - o bodech 245, 251 a 167. O tom budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku poslance Krilla proti posledním třem hlasováním, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1022 přítomno 165, pro hlasovalo 144, proti 3. Námitka byla přijata.

 

Budeme tři hlasování opakovat. Budu postupovat, jak jsme začínali hlasování.

 

První bylo hlasování o bodu 245 - návrh vrácený Senátem, zákon o důchodovém pojištění. O tomto návrhu budeme znovu hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu 245, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1923 přítomno 171, pro návrh hlasovalo 162, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Návrh pana místopředsedy Langera se týkal bodu 251, což je návrh zákona o zřízení ministerstev. Návrh byl pevně zařadit bod 251 jako poslední z pevných bodů.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení do programu bodu 251, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1024 přítomno 172, pro hlasovalo 57, proti 10, takže tento návrh přijat nebyl.

 

Nyní budeme pokračovat opakovaným hlasováním o návrhu pana ministra Martínka, který se týkal bodu číslo 167. Připomenu - návrh zákona o zvyšování nájemného z bytu. Pan ministr navrhoval tento bod zařadit jako šestý bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1025 přítomno 173, pro hlasovalo 109, proti 5. Takže tento návrh pana ministra Martínka byl přijat. Bod byl pevně zařazen na šesté místě.

 

Nyní byl návrh pana poslance Vlčka - to je vlastně stejný princip jako u místopředsedy Langera. Jedná se o bod vrácený Senátem - návrh zákona o regulaci reklamy. Z podobných argumentů jako předtím se zdůvodňuje, abychom zařadili tento bod za senátní body, které jsme zařadili panu místopředsedovi Langerovi, což je bod 237 a 245. Za ně ještě další vrácený Senátem - 238 - navrhuje pan poslanec Vlček.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod do pořadu schůze na místo dalšího pevně zařazeného bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1026 přítomno 173, pro hlasovalo 106, proti 2. Tento návrh byl ještě přijat.

 

Nyní máme návrh paní kolegyně Dundáčkové, a to byl návrh, abychom zařadili bod vydání poslance Doležala jako bod na 19 hodin dnešního jednacího dne. Takto to bylo navrženo, takto to budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit bod, který navrhuje mandátový a imunitní výbor jako bod na 19 hodin dnešní schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1027 přítomno 173, pro hlasovalo 151, proti nikdo. Návrh byl přijat. Bod v 19 hodin začneme projednávat.

 

Možná poslední návrh je návrh paní poslankyně Aleny Páralové. Je to návrh, aby body 143 a 144 se zařadily jako další pevně zařazené body. Tady upozorňuji, že zdůvodnění je méně standardní. Důvod, abychom hlasovali o pevném zařazení, byl, že jsme podezíráni z toho, že odkládáme přijetí těchto dvou bodů. Nechám hlasovat o tomto důvodu, který - jak cítíte - není běžný.

 

Budeme hlasovat o tom, jestli zdůvodnění je dostatečné na to, abychom ho pevně zařadili.

Zahajuji hlasování. Kdo zdůvodnění pokládá za dostatečně závažné, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1028 přítomno 173, pro hlasovalo 90, proti 8. Návrh byl přijat. To znamená, že zdůvodnění je pokládáno za dostatečně vážné a budeme hlasovat o pevném zařazení bodů 143 a 144 za dosavadní pevně zařazené body.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, pevně zařadit tyto body 143 a 144? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1029 přítomno 174, pro hlasovalo 128, proti 2. Takže návrh byl přijat. My jsme tedy tyto body předřadili, jak bylo požadováno.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP