(13.20 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to protinávrh, ale záleží na paní poslankyni Dundáčkové, jestli to přijme, nebo bude trvat na svém návrhu.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Můj návrh vycházel z předběžné dohody členů mandátového a imunitního výboru. Myslím, že nic nebrání tomu, pokud nikdo nebude nic namítat, ani paní zpravodajka nic nenamítá, abychom vyhověli vašemu návrhu a projednávali bod na konci dnešního jednacího dne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ne dnešního. Já jsem pochopil návrh Michala Krause na konci zítřejšího dne.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Na konci dnešního jednacího dne?

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: On řekl po projednání zákonů, to jsem chápal, že myslí až na konci všech zákonů ve třetím čtení.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Mohu-li poprosit o kratičkou přestávku. My se dohodneme s panem předsedou.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je pětiminutová pauza do 13.25 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.21 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 13.25 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, čtyři minuty uplynuly. Mám tady ještě jeden návrh paní poslankyně Páralové. Možná ještě předtím vyjasníme tuto věc, a pak paní poslankyně Páralová. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Kraus: Pane předsedo, dohodli jsme se, že bychom navrhli umístění tohoto bodu jako pevně zařazený bod na dnešek v 19 hodin.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Na dnešek v 19 hodin. Dobrá, takto to budeme hlasovat.

Nyní prosím paní poslankyni Páralovou.

 

Poslankyně Alena Páralová: Děkuji. Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhla předřazení tisků 1102, vládní návrh zákona o sociálních službách, a 1103, vládní návrh zákona v souvislosti s přijetím zákona o sociálních službách, body 143 a 144, za dnes pevně zařazené body. Děkuji. (Velký hluk v sále.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Předsunout tyto dva body.

Dámy a pánové, budeme hlasovat o návrzích, které jste právě vyslechli. - Ještě pan poslanec Vymětal. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji. Chtěl jsem jenom poprosit, kdyby paní poslankyně Páralová zdůvodnila návrh svého zařazení bodů 143 a 144, aby vysvětlila, jaký je rozdíl, jestli se to projedná dneska, nebo zítra, co se stane ve světě. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To je správná připomínka, protože je třeba provést zdůvodnění. Prosím.

 

Poslankyně Alena Páralová: Děkuji. Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, pan poslanec Vymětal, kdyby četl Haló noviny, tak by se tam dočetl, že Poslanecká sněmovna byla Národní radou zdravotně postižených pokárána s tím, že schválně odkládáme projednání návrhu zákona o sociálních službách. Zdravotně postižení se obávají, abychom vůbec ještě letos tento návrh projednali. Chtěla bych vyhovět Národní radě zdravotně postižených a předřadit tento návrh. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme posuzovat opět všechna zdůvodnění.

Pan poslanec Vymětal chce vysvětlit, jak je to s jeho četbou.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za vysvětlení paní kolegyni Páralové. Samozřejmě Haló noviny čtu, ale dosáhl jsem toho, že ona zde na mikrofon prohlásila, že paní Páralová čte Haló noviny, a toho si cením. (Veselost v sále.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď už můžeme snad hlasovat, protože věřím, že všechny návrhy zazněly. Prosím všechny, aby se posadili na místa. Ještě zazvoním.

První návrh, který tady zazněl, byl návrh pana místopředsedy Ivana Langera. Byl to návrh zařadit do programu schůze návrhy zákonů vrácené Senátem a zařadit je za pevně zařazené body. V této chvíli jsou to senátní návrhy plus návrhy předkládané panem ministrem Martínkem. Za tyto pevně zařazené body zařadit návrhy zákonů vrácené Senátem 237, 239, 245 a 251. Obdržel jsem také návrh, abychom hlasovali návrhy postupně jeden po druhém, takže to takto učiním. Budeme hlasovat o návrzích po jednom. První je návrh 237. Prosím o klid, kolegové, aby bylo vědět, o čem hlasujeme.

 

První je bod 237 - návrh zákona o ověřování shody opisu nebo kopie s listinou a o ověřování pravosti podpisu. Tento návrh zákona hlasujeme jako první o pevném zařazení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 1016. Přítomno 167, pro hlasovalo 117, proti 5. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP