(Jednání pokračovalo ve 14.09 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené kolegyně a kolegové, omlouvám se za chvíli zdržení, která byla způsobena pokusem se dohodnout na dalším pokračování schůze, tak abychom mohli ještě dnes odpoledne jednat.

Dovolil bych si vám navrhnout řešení, protože máme pevně zařazené body z dopoledne, které jsme nedoprojednali, těch je tady ještě sedm, od bodu 18, 19, 40 a dále. Víte také, že máme pevně zařazený tisk 810 - návrh na vydání zákona o veřejných neziskových zdravotnických zařízeních. Ta dohoda nebo to, co vám nyní navrhnu, je, že bychom provedli dvě hlasování. První hlasování by bylo, že tisk 810 bychom zařadili jako první bod na jednání v úterý 13. prosince 2005 ve 14 hodin. A pak bychom druhým hlasováním rozhodli o tom, že budeme pokračovat pevně zařazenými body, které jsme nedoprojednali v průběhu dopoledne. Tato dvě hlasování bychom provedli.

Všechny vás v této chvíli odhlašuji a prosím, abyste se znovu všichni přihlásili.

Vidím pana poslance Karla Vymětala, který se neomylně blíží k mikrofonu.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo, pane předsedo. Vzhledem k tomu, že vy vždycky dbáte na dodržování usnesení Poslanecké sněmovny, tak jistě i vy nám sdělíte, jak závažné důvody vedou k tomu, že máme rozhodovat o věci, která je mimo usnesení a jenom ve zvláště zdůvodněných mimořádných případech, tak já bych si to rád poslechl. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ten závažný důvod vám otevřeně sdělím, pane poslanče Vymětale. Je to zájem na tom, aby Sněmovna dnes odpoledne ještě zvládla projednat některé body. Možnosti jsou dvě. Buď tedy budeme jednat, anebo v podstatě jednat nebudeme. V zájmu tohoto cíle vás nechám hlasovat v tom pořadí, které jsem uvedl.

Pan poslanec Kováčik, prosím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, tím, co nám teď předseda Poslanecké sněmovny sdělil, tedy s odůvodněním, které nám bylo předloženo, od teďka každý z nás, budeme-li potřebovat přeřadit bod, budeme odůvodňovat svůj návrh na přeřazení bodu a Poslanecká sněmovna, pokud to pod tímto zdůvodněním schválíme, bude muset odhlasovat přeřazení bodu.

Já bych poprosil pana předsedu Poslanecké sněmovny, aby ještě jednou zvážil, jestli odůvodnění, které použil, je to správné odůvodnění, protože pracovat samozřejmě chceme všichni. Proběhl třetí týden jednání Poslanecké sněmovny, z třetího týdne jsme několik dnů ztratili jalovými a neplodnými diskusemi (potlesk, bouchání do poslaneckých lavic), a teď budeme jaksi dohánět, možná snad proto, že je těsně před Vánocemi, co jsme jakoby neprojednali. Ano, jalové a neplodné diskuse nejsou v tom, co se povídalo, ale v tom, že se to opakovalo neustále dokola, v tom, že se vzájemně poslanci jednotlivých klubů zdržovali, v tom, že se tady vedla předvolební kampaň půl roku před volbami. A teď najednou chceme dávat najevo, že budeme pracovat a pracovat a pracovat…

My jsme pro to, aby se pracovalo, a my jsme pro to, aby se pracovalo buď na základě toho, jak jsou body za sebou schváleny, to znamená sněmovní tisk 810 projednat teď, anebo bude poslanecký klub KSČM hlasovat pro přeřazení tisku 810 a projednání těch bodů, které dnes mají být projednány, pokud zdůvodnění, které přijde, bude také řádné, tak jako se chce po každém dalším poslanci.

Děkuji za pozornost.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP