(13.00 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Víchovi. Hlásí se pan ministr Radko Martínek do podrobné rozpravy. Prosím, pane ministře.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Radko Martínek Vážené kolegyně a kolegové, jako v obou předcházejících případech i v tomto případě navrhuji zkrácení projednání mezi druhým a třetím čtením na 48 hodin.

Jenom krátkou poznámku k projednávání odpoledne. Je tam trošku problém, protože jsou pevně zařazeny další body, které by měly následovat. Vedle toho jsem zjistil, že je jako první bod odpoledne zařazen také tisk 810, takže bych prosil, aby vedení Sněmovny využilo polední přestávky a dohodlo se, jakým způsobem se bude pokračovat, abychom nezačali hned procedurálním sporem. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane ministře, to já vám neporadím, protože samozřejmě Sněmovna rozhodla o tom, čím se začíná po polední přestávce. Pokud chce někdo něco navrhnout, tak samozřejmě by se to muselo rozhodovat jako mimořádná věc, ale samozřejmě hlasováním o tom, jakým způsobem budeme dál pokračovat, může rozhodnout Sněmovna. Nemůže to rozhodnout pouze jenom řídící, protože musíme uposlechnout rozhodnutí Sněmovny.

Má někdo zájem v podrobné rozpravě? Není tomu tak, podrobnou rozpravu končím.

V podrobné rozpravě padl jediný návrh, o kterém můžeme hlasovat, a to je zkrácení lhůty pro jednání ve třetím čtení, a to na 48 hodin. Tento návrh odhlasujeme v hlasování pořadové číslo 801. Nejdříve vás ale odhlásím. Požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými identifikačními kartami, abychom mohli rozhodovat podle aktuálního počtu poslanců ve Sněmovně. - Potřebné kvorum už jsme dosáhli.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 801. Ptám se, kdo je pro zkrácení lhůty jednání mezi druhým a třetím čtením na 48 hodin? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 801 z přítomných 81 poslance pro 70, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Končím druhé čtení tohoto návrhu. Děkuji navrhovateli ministru Martínkovi, zpravodaji panu poslanci Josefu Víchovi. Končím bod č. 37.

Vyhlašuji zároveň polední přestávku do 14 hodin. Po polední přestávce podle schváleného pořadu schůze začínáme tiskem 810, bod 20, pokud samozřejmě Sněmovna za řízení pana předsedy nerozhodne jiným způsobem. Takový návrh může padnout i po změně jednacího řádu, ale pouze ve zvlášť odůvodněných případech.

Děkuji vám. Přeji dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 13.03 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP