(Jednání pokračovalo v 16.12 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, prosím, abyste se vrátili do lavic, protože jsme se ještě nezhostili úkolu schválit program schůze. Můžeme se vrátit k bodu, u kterého jsme zůstali a ještě jsme ho neodhlasovali.

Odhlašuji vás a prosím, abyste se přihlásili.

Máme před sebou hlasování, které navrhl pan poslanec Melčák a které se týká bodů 17 a 18. Byl návrh zařadit tyto body jako 6. a 7. bod na úterý 29. listopadu. Je to možné takto pojmout?

 

Poslanec Miloš Melčák: Pane předsedo, původní návrh vycházel z číslování, ke kterému dospěl pan poslanec Kapoun. Ale vzhledem k tomu, že bodů na úterý 29. listopadu je příliš, doporučuji, abychom to zařadili na další úterý, což je 6. prosince, jako následující body po pevně zařazených bodech. Pan ministr s tím souhlasí.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to úterý 6. prosince - body 5 a 6. Dobře, ale já jsem nechal nejdříve hlasovat veřejné zakázky, což jsou body 17 a 18. Na to navazují koncese - body 41 a 42. Pokud není námitek hlasovat to pohromadě, necháme to hlasovat celé pohromadě. - Nikdo to nezpochybňuje.

Prosím, pane poslanec Beneš.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji za slovo. Já to nezpochybňuji, pouze chci upozornit, že přesunutím bodů o nájemném za sebe se stalo, že pořadové číslo 6 je už obsazeno, je to až za další bod. V úterý šestého to bude až další bod po pevně zařazených bodech. Takto se o tom hlasovat dá.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Takto to budeme dělat - po pevně zařazených bodech, to není problém. Opakuji - body 17 a 18, veřejné zakázky, body 41 a 42 jsou koncese. Tyto čtyři body hlasovat - zařazení pevné na úterý 6. prosince po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 38 přítomno 164 poslanců. Pro hlasovalo 118, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Walter Bartoš navrhoval přeřazení bodu 68, což je návrh poslanců, kterým se mění zákon číslo 561, školský zákon. Bod 68 navrhuje zařadit za bod 44. Tak zní návrh.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přeřadit bod 68 za bod 44, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 39 přítomno 168 poslanců. Pro hlasovalo 61, proti 10. Takže tento návrh nebyl přijat.

 

Pak je tu návrh pana poslance Talíře, který se týká bodu 23. To jsou podmínky výroby a šíření audiovizuálních děl. Pan poslanec navrhoval tento bod vyřadit z programu schůze včetně příslušného třetího čtení - bod 155.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 40 přítomno 170 poslanců. Pro hlasovalo 144, proti jediný. Návrh byl přijat.

 

Další je návrh pana poslance Jiřího Papeže - restituční tečka, bod 63, první čtení. Dát do jako první bod bloku prvních čtení. Zkráceně: restituční tečka, bod 63, jako první bod bloku prvních čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, takto to zařadit, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 41 přítomno 171 poslanců. Pro hlasovalo 66, proti 38, takže tento návrh přijat nebyl.

 

Pak tu byl návrh pana poslance Ludvíka Hovorky. Týkal se tisku 839 - zařadit na úterý 6. prosince jako první bod a třetí čtení na pátek. Takže úterý 6. prosince jako první bod.

Prosím pana poslance Hovorku o upřesnění.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, domnívám se, že v průběhu projednávání na úterý už byly zařazeny některé body jako první, další atd., čili po pevně zařazených bodech.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP