(15.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

A teď prosím, kdyby mě pan poslanec sledoval - máme tu další návrh, ten se týkal sněmovního tisku 1058, to druhé čtení zařadit na pátek 25. listopadu jako pevně zařazený bod po pevně zařazených bodech.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Odpoledne, protože dopoledne jsou třetí čtení, a tohle je druhé čtení, takže odpoledne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže odpoledne jako pevně zařazený bod po pevně zařazených bodech by to byl tisk 1058.

Ale teď jsi uvědomuji, že jsme se na grémiu dohodli, že budeme jednat do 14. hodiny bez přestávky. Omlouvám se, ale toto bylo dohodnuto na grémiu.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Můžeme to zařadit na jakýkoliv den příštího týdne, protože si uvědomuji, že jsme se dohodli, že v úterý těch bodů už je spousta, že už se to tam ani nevejde, ve středu odpoledne jsou kluby, ve čtvrtek dopoledne taky, dopoledne, odpoledne ne, takže další týden pátek, což je 2., jestli to jde po pevně zařazených bodech. Je to z toho důvodu, že pan ministr se vrací ve čtvrtek z Bruselu, a proto žádal o posunutí.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže o týden posunout na další týden na pátek…

 

Poslanec Ladislav Skopal: Ano, na pátek odpoledne, jako první bod odpoledne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, dobře, takže tisk 1058 druhé čtení bude v pátek 2. prosince, a to jako první bod odpoledne.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 35. Přítomno bylo 180 poslanců, pro hlasovalo 120, proti 10, tento návrh byl přijat.

 

A další návrh pana poslance Skopala byl bod… Je to tisk 918, bod…

 

Poslanec Ladislav Skopal: To je státní rostlinolékařská služba, je to bod 124 - alespoň myslím, já jsem vám to dal nahoru, pane předsedající.

Ano, je to třetí čtení - zákon o rostlinolékařské službě, je to skutečně bod č. 128, o rostlinolékařské péči, a chtěl jsem to zařadit - protože se tam jedná o pozměňovací návrhy k restitučním nárokům, a vzhledem k tomu, že jsme chtěli, aby u toho ministr byl, bude k tomu ještě diskuse - na příští týden jako další bod po pevně zařazených bodech - navrhl jsem 29. v úterý.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, děkuji, takže v úterý 29. listopadu…

 

Poslanec Ladislav Skopal: Lžu, chtěl jsem středu příští týden jako první bod. Pokud ne, tak po pevně zařazených bodech, protože to je třetí čtení, tak ve středu 30. 11.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže je to třetí čtení, bod č. 128, po pevně zařazených bodech ve třetích čteních ve středu jako další pevně zařazené třetí čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je prosím pro toto pevné zařazení rostlinolékařské péče na příští týden na středu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 36. Přítomno bylo 180 poslanců, pro hlasovalo 133, proti 7. Návrh byl přijat.

 

Můžeme tedy jít dále - je to pan poslanec Kapoun, týká se to bodu č. 43, to je zákon o pozemních komunikacích, tisk 1052. Pan poslanec Kapoun navrhuje pevně zařadit na 29. 11. jako pevné zařazení po pevně zařazených bodech - tuším jako pátý bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 37. Přítomno bylo 180 poslanců, pro hlasovalo 118, proti 4. Tento návrh byl přijat.

 

Dále je tu návrh pana poslance Melčáka. Jeho návrh se týká bodů č. 17 a 18, to je zákon o veřejných zakázkách a související zákony. On navrhoval tyto dva body, bod 17 a 18, dát jako šestý a sedmý bod na úterý 29. 11., pokud už není situace úplně jiná.

 

Řekneme tedy na úterý 29. 11. pevně zařadit po pevně zařazených bodech body č. 17 a 18.

Budeme hlasovat. Zahajuji hlasování, kdo je pro to, pevně zařadit zákon o veřejných zakázkách a následující zákony s tím související, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku.

Omlouvám se, teď jsem to stiskl nechtěně…

 

Ještě tedy jednou - body 17 a 18 pevně zařadit na úterý 29. 11.

Zahajuji hlasování - zřejmě se ale hlasovací zařízení vyčerpalo… (Veselost v sále.) Zdá se, že už to funguje… Přece jenom ale ne, dovolte, udělám desetiminutovou pauzu, pravděpodobně se zavařilo hlasovací zařízení. (Veselost.)

 

(Jednání přerušeno v 15.57 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP