(15.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Můžeme pokračovat. Návrh paní poslankyně Zuzky Rujbrové se týkal bodů 138 a 139 - zákon o rovném zacházení a zákony související - a šlo jenom o to, bod 139 předřadit před bod 138.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto předřazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 28, přítomno 185, pro hlasovalo 91, proti 12. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Krákora, prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, ačkoliv jsem prokazatelně mačkal ano, tak na sjetině mám křížek. Dovoluji si tímto zpochybnit hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jsme zpochybnění. Budeme hlasovat o námitce. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Krákory, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 29, přítomno 185, pro hlasovalo 137, proti 5. Námitka byla přijata.

 

Opakujeme hlasování o návrhu paní poslankyně Zuzky Rujbrové. Návrh je bod 139 předřadit před bod 138.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto předřazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 30, přítomno 185, pro hlasovalo 113, proti 9, takže návrh byl přijat.

 

Máme tu návrh pana poslance Tomáše Hasila, týkal se bodu číslo 83, což je návrh zastupitelstva Libereckého kraje. Jde o návrh, abychom bod 83 zařadili na úterý 29. listopadu jako první bod. Doufám, že to lze. - Ne, nelze to, takže sedmý bod - 83, jestli se s tím spokojí pan poslanec Hasil, že z toho prvního se stal sedmý. Takže sedmý pevně zařazený bod. Můžeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit bod 83 jako sedmý bod 29. listopadu, tak stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 31, přítomno 185, pro hlasovalo 166, proti 3, takže návrh byl přijat.

 

Můžeme jít dále, to je návrh pana místopředsedy Ivana Langera. Je to návrh zařadit bod jako první do bloku zpráv, a přečtu název: Návrh na zproštění povinnosti zachovávat mlčenlivost všechny osoby zařazené nařízeními ministra vnitra do specializovaného pracovního týmu Mlýn. Takže tento bod zařadit jako první bod do bloku zpráv.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro?

Pardon, prohlašuji tedy toto hlasování za zmatečné, protože pan poslanec Kováčik má právo ještě se k němu vyjádřit.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní a pánové, já vůbec nechci zpochybňovat návrh pana místopředsedy Langera, co se týká jeho obsahu, to si netroufnu. Ale mám pocit, že jako první bod do bloku zpráv už jsme něco zařadili. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Aha, to je to zařazené mýtné. Takže za to mýtné pana místopředsedy Filipa by to byl druhý bod, to je tedy celá změna. Nebo dokonce třetí? Tak třetí.

 

Takže návrh bodu jste slyšeli a budeme hlasovat o jeho zařazení jako třetího bodu do bloku zpráv.

Zahajuji hlasování ještě jednou. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 33, přítomno 185, pro hlasovalo 84, proti 6. Návrh nebyl přijat.

 

Pan místopředseda Langer si bere slovo.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, stalo se to, čeho jsem se obával. Nicméně stalo se to, co jasným způsobem ukazuje, kdo vůči komu uplatňuje politiku nulové tolerance a zametání hříchů České strany sociálně demokratické pod koberec. Prosím všechny, kteří chtějí znát odpověď na to, kdo uplatňuje politiku nulové tolerance, kdo podporuje Českou stranu sociálně demokratickou v zakrývání jejích skandálů, nechť se podívá na výsledky předchozího hlasování. (Slabý potlesk v pravé části jednací síně.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: (O slovo se hlásí poslanec Vojíř.) Nemůžu dát slovo, protože není rozprava. Vy chcete zpochybnit hlasování? Aha, tak to je jiná, to můžete. Já myslel, že je to diskusní příspěvek.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nechci asi zpochybňovat hlasování, protože ten rozptyl byl velmi veliký. Ale nicméně pouze pro stenozáznam: nešlo mi zmáčknout ano. Hlasoval jsem pro.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Máme tady návrhy pana poslance Skopala, na které se nyní soustředíme. Možná bych také stál o to, upřesnit - pane poslanče, mohl byste ještě jednou upřesnit svůj návrh? První se týkal odvolání místopředsedy prezidia a členů Pozemkového fondu, a pak předsedy a členů dozorčí rady Pozemkového fondu. Kdybyste mi ještě upřesnil, na kdy to zařadit.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Teď jsem se domlouval s organizačním odborem, že by to mohlo být jako první bod, protože žádný bod tam ještě nebyl zařazen.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: První bod příští týden. Kdy - úterý?

 

Poslanec Ladislav Skopal: Je to na úterý 29. listopadu jako další bod po pevně zařazených bodech, které již byly schváleny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, v úterý příští týden. Dobrá, tak toto můžeme hlasovat, to je snad jasné. Ještě jednou to zopakuji. Jedná se o to, že bychom příští týden v úterý zařadili jako první pevně zařazený bod po pevně zařazených bodech odvolání místopředsedy a členů prezidia Pozemkového fondu a zvlášť, jako dva body, předsedy a členů dozorčí rady Pozemkového fondu.

Pan poslanec Vojíř prosí, abych vás odhlásil. Tak vás všechny odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili. Přihlaste se.

 

Budeme hlasovat o zařazení těchto dvou bodů pevně na příští týden v úterý - nejdřív tedy místopředsedy a členů prezidia Pozemkového fondu a jako další bod předsedy a členů dozorčí rady Pozemkového fondu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto dvou bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 34, přítomno 177, pro hlasovalo 165 poslanců, proti 1, takže tento návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP