(15.00 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, rozumím. Prosím pana poslance Kořistku.

 

Poslanec Zdeněk Kořistka: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhl zařadit bod číslo 24, což je zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání, sněmovní tisk 885, na úterý 29. 11. jako desátý bod. Myslím, že devět bodů už bylo navrženo, takže jako desátý bod. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to jasné. Děkuji. Prosím pana poslance Libora Ježka, aby přednesl svůj návrh.

 

Poslanec Libor Ježek: Děkuji. Pane předsedo, dámy a pánové, navrhuji zařadit sněmovní tisk 1142, stávající bod 70, jako první bod prvních čtení, to znamená za bod 44.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: První bod prvních čtení. Ještě se hlásí pan poslanec Krákora.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, kolegové, omlouvám se, že jsem uvedl Sněmovnu v omyl, ale sněmovní tisky 1005 a 1006, to jsou zákony o nemocenském, body 33 a 34, jsem mylně načetl do čtení státního rozpočtu, takže to opravuji: na čtvrtek 24. listopadu zařadit jako 5. a 6. bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Mám to zachyceno, děkuji. Panu předsedovi volební komise dám slovo, ale ještě vidím pana poslance Michala Haška. - Vy nechcete mluvit jako předseda volební komise? Prosím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, nehlásím se jako předseda volební komise, ale jako předseda vyšetřovací komise. Protože mám povinnost seznámit Sněmovnu s plánem vyšetřovací komise, tak bych prosil, kdyby mohl být tento bod zařazen do bloku zpráv jako první bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Tam už něco je.

 

Poslanec Pavel Hojda: Tak jako druhý bod, abych mohl seznámit Sněmovnu s plánem vyšetřovací komise, protože tak mi to ukládá statut a konečně i usnesení Sněmovny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Nyní prosím pana poslance Michala Haška.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji. Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přednesl následující pozměňovací návrhy k návrhu pořadu schůze.

Za prvé bych chtěl navrhnout, aby bod 31, to je sněmovní tisk 987, novela zákona o obcích, druhé čtení, byl zařazen pevně, a to na úterý 29. listopadu, jako 11. bod.

Dále mi dovolte, abych návrh zastupitelstva Jihomoravského kraje na vydání zákona o krajském referendu, prvé čtení, to je bod 72, sněmovní tisk 1166, navrhl zařadit pevně na čtvrtek 1. prosince jako první bod z důvodu zajištění účasti zástupců předkladatele.

Konečně mým třetím návrhem je -

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, prosím. Vy jste bod 72 navrhoval zařadit pevně na čtvrtek 1. prosince. To je zrovna ten den, kdy jsme říkali, že dopoledne by Sněmovna nejednala a jednaly by výbory.

 

Poslanec Michal Hašek: Tak o týden později, 8. prosince. Omlouvám se.

Konečně třetím návrhem je zařazení nového bodu na konec bloku zpráv. Jde o bod "změny v orgánech Poslanecké sněmovny".

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Já jsem vyčerpal písemné přihlášky, které jsem obdržel. Nikdo další se nehlásí do pořadu schůze s nějakým návrhem? Pokud se nikdo nehlásí, budeme hlasovat o jednotlivých návrzích v pořadí, v jakém byly podány. Pokusím se vás nejdříve upozornit na to, že budeme hlasovat. Prosím, kdo chce hlasovat, ať se dostaví do sálu.

Je tu návrh, abych vás odhlásil, což já milerád udělám. Všechny vás odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili.

Když dovolíte, postupoval bych tak, že bych nejprve nechal hlasovat o návrzích z grémia a pak přejdu k místopředsedovi Filipovi a dalším návrhům, jak byly předkládány. Pokud to nikdo nezpochybňuje, budeme takto postupovat. Budu se snažit sdělit vám jasně, o čem budeme hlasovat.

 

První jsou návrhy z grémia. Jde o žádost ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana zařadit body 45, 46 a 107 na úterý 29. listopadu pevně jako první tři body.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, aby tyto body byly takto zařazeny, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 2, přítomno 169 poslanců, pro hlasovalo 116, proti 15. Návrh byl přijat.

 

To je z grémia všechno. Můžeme přistoupit k návrhům, které tu zazněly od vás. První byly návrhy přednesené panem místopředsedou Vojtěchem Filipem.

 

První návrh byl jednoduchý - vyřadit bod 64, loterie, z pořadu schůze. O tom můžeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 64 z pořadu schůze? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 3, přítomno 177 poslanců, pro hlasovalo 95, proti 43. Návrh byl přijat.

 

Proběhne zřejmě kontrola hlasování. (Nebyly žádné námitky.) Můžeme pokračovat.

 

Další návrh pana místopředsedy Filipa byl návrh zařadit nový bod jako první bod bloku zpráv. Jde o zprávu vlády, týkající se Ministerstva dopravy, ve věci vyhlášení a hodnocení veřejného výběrového řízení na zavedení systému elektronického mýtného pro nákladní automobily v České republice. Tento nový bod požaduje pan poslanec Filip jako nový první bod do bloku zpráv.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP