(15.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento nový bod, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 4. Přítomno 182, pro hlasovalo 166, proti 1. Návrh byl přijat.

 

A je tu další návrh pana poslance Filipa. Je to návrh změnit pořadí bodů v prvním čtení a pan poslanec předkládá dvě alternativy. Jedná se o situaci bodů v prvním čtení od bodu 62. V té první alternativě navrhuje po bodu 62 seřadit body podle navrhovatelů a čísel tisků. Stačí to takto? (Ano.) Takže budeme hlasovat o tomto prvním návrhu pana poslance Filipa.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 5. Přítomno 183 poslanců, pro hlasovalo 49, proti 23. Návrh nebyl přijat.

 

Ptám se pana poslance Filipa, jestli hlasovat o druhé alternativě. Ta je: bod č. 93 zařadit za bod č. 61.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, bod 93 zařadit za bod č. 61, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 6. Přítomno 184 poslanců, pro hlasovalo 42, proti 38. Tento návrh přijat už nebyl.

 

Můžeme přistoupit k dalšímu, to jsou návrhy pana poslance Michala Krause. Pan poslanec Kraus navrhoval, abychom bod č. 197, což je návrh zdravotně pojistného plánu VZP na rok 2005, zařadili a projednali dnes jako druhý bod programu. O tom hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit bod č. 197, návrh pojistného plánu VZP na rok 2005, jako druhý bod dnešního jednání, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto nově zařazenému bodu?

Hlasování má pořadové číslo 7. Přítomno 183, pro hlasovalo 124, proti hlasovali 2. Návrh byl přijat, takže jsme zařadili tento bod jako druhý dnešního pořadu.

 

Pak tady byl druhý návrh pana poslance Michala Krause, ten je také jednoduchý. V bloku prvních čtení navrhuje pan poslanec Kraus za bod 55 zařadit nové body 95 až 99 a pak body 103 až 108.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto úpravu prvních čtení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 8. Přítomno 186, pro hlasovalo 117, proti 12. Návrh byl přijat.

 

A můžeme dál. Je to návrh pana poslance Františka Beneše. Ten tady má návrhy nejméně dva.

 

Nový bod Informace vlády o možnostech řešení zadluženosti obcí při nedodržení některých podmínek spojených s plynofikací zařadit jako první bod dopoledne na čtvrtek 8. 12.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento nový bod pana poslance Františka Beneše, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 9. Přítomno 186, pro hlasovalo 110, proti 4. Návrh pana poslance Františka Beneše byl přijat.

 

A další návrh pana poslance Beneše je - bod č. 19, to je návrh poslanců na vydání zákona o nájemném z bytu, sněmovní tisk 714, tento bod 19 zařadit za bod č. 40.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, takto zařadit bod 19 za bod č. 40, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 10, přítomno 186, pro hlasovalo 149, proti 2. I druhý návrh pana poslance Františka Beneše byl přijat.

 

Máme tady návrhy pana poslance Jaroslava Krákory. Prosím, abychom se soustředili. (V sále je stále velký ruch. Předsedající zvoní.) Kolegové, prosím o klid!

 

Čelíme návrhům pana poslance Krákory, který nás žádá o to, abychom přesunuli projednávání druhých čtení tisků 1062, 1063 a 1065, což jsou zákony o životním a existenčním minimu, jsou to body 10, 11 a 12, a tady jde o jejich pevné zařazení na středu 7. prosince jako první tři body odpoledního jednání a třetí čtení pak zařadit pevně na středu 14. prosince jako první tři body ráno. Tak zní první návrh pana předsedy Krákory, o něm budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 11. Přítomno 186, pro hlasovalo 121, proti 9. Tento návrh byl přijat.

 

Pak je tu další návrh, ten se týká bodů 13 a 14, to jsou zákony o sociálních službách. Tady byl návrh dát je jako první dva body odpoledního jednání v úterý 29. 11. Nemáme tam, doufám, ještě nic, takže můžeme… Je tam něco? Už tam jsou tři body, ano, mně se to zdálo, takže by to pak musel být čtvrtý a pátý bod. Takže body 13 a 14 by byly body čtvrtý a pátý v úterý 29. listopadu a třetí čtení by pak bylo 7. prosince jako první dva body dopoledního programu. To už také nelze? Kolikáté tedy? Za pevně zařazené body zařadit ta třetí čtení - takto to formulujeme.

 

Ještě jednou: 13. a 14. bod zařadit jako čtvrtý a pátý bod v úterý 29. listopadu a třetí čtení potom 7. prosince za pevně zařazené body.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 12. Přítomno 187 poslanců, pro hlasovalo 119, proti 3, takže návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP