(Jednání pokračovalo ve 12.23 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ptám se předsedy klubu KDU-ČSL, jestli skončila porada. Ano. Přestávka na poradu klubu KDU-ČSL skončila. Budeme pokračovat v projednávání bodu 65. Odhlásím vás, požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými hlasovacími kartami.

Požádám kolegy, aby zaujali svá místa, protože nám zbývá jediná věc a to je hlasování o návrhu zákona jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas se senátním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 150/2002 Sb., soudní řád správní, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 945, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 162. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 162 z přítomných 170 pro 73, proti 11. Návrh nebyl přijat.

 

Děkuji paní senátorce Jitce Seitlové. Děkuji zpravodaji. Končím bod č. 65.

 

Vzhledem k tomu, jaký je čas, bych potřeboval poradu s paní ministryní Bérovou a Zbyňkem Novotným, na jak dlouho odhadují projednání bodu 72 o svobodném přístupu k informacím - 15 minut - protože jsme si řekli, že před polední přestávkou zařadíme volby.

 

Ještě tedy projednáme ze třetích čtení bod

 

72.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 106/1999 Sb.,
o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů,
zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících
s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon),
ve znění zákona č. 81/2005 Sb., a zákon č. 128/2000 Sb.,
o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 991/ - třetí čtení

 

Místo u stolku zpravodajů zaujala ministryně informatiky Dana Bérová a zpravodaj výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu poslanec Zbyněk Novotný. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 991/2.

Do rozpravy ve třetím čtení nemám žádnou přihlášku. Ptám se, jestli se hlásí někdo z místa. Ano, pan poslanec Vladimír Koníček. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, chtěl bych jenom upozornit ty, kteří si porovnávají přednesené pozměňovací návrhy, a ty, co se objeví potom v tisku, že jsem přednesl pozměňovací návrh, který se textem liší od toho, který je uvedený v tisku 991/2. Nezpochybňuji nový text, protože obsahově je stejný, akorát se podivuji nad tím, že je možné takto změnit text pozměňovacího návrhu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Další k rozpravě ve třetím čtení? Nikdo. Končím rozpravu. Ptám se, jestli paní navrhovatelka nebo zpravodaj mají zájem o závěrečné slovo. Nemají.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil, stejně jako paní ministryně. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, vážená vládo, navrhnu vám postup hlasování.

Za prvé budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, označeném jako A jako o celku. Schválením A se stává nehlasovatelná první část pozměňovacího návrhu poslance Koníčka označeného jako C. Jde o totožné znění.

Za druhé budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu poslance Čady, označeném jako B.

Za třetí budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu poslance Koníčka označeném jako C. Za předpokladu, že byl přijat A, je hlasovatelná pouze druhá polovina, to je slova "odvolání platí též pro rozhodnutí o rozkladu" se nahrazují slovy "rozkladu je 15 pracovních dnů ode dne doručení rozkladu povinnému subjektu".

Jako čtvrté hlasování budeme hlasovat pozměňovací návrh poslance Novotného, tedy mé pozměňovací návrhy, označený jako D, po bodech. Budou to tedy další dvě hlasování - D1 a D2. D3 byl po poradě s legislativou označen jako nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Má někdo připomínku k hlasování? Ptám se jen, pane zpravodaji, jestli tedy není možné rozdělit hlasování v bodě A, jestli hlasovatelnost je v souvislosti se všemi pozměňovacími návrhy pod bodem A, nebo jenom s některým.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Celé.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP