(11.20 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Myslím, že procedura je tak jednoduchá, že nemusím dát hlasovat. Všichni souhlasí? Pokud nesouhlasíte, navrhněte nesouhlas s postupem předsedajícího.

Prosím o první pozměňovací návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Mládek: Jsou to pozměňovací návrhy pod písmenem A. (Ministr i zpravodaj mají souhlasné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 131 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 131 z přítomných 168 pro 114, proti 22. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Mládek: Druhý je pozměňovací návrh pod písmenem B až po § 7, tedy kromě článku 12 pana poslance Koudelky. (Ministr i zpravodaj mají souhlasné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 132 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 132 z přítomných 167 pro 112, proti 45. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Mládek: Pozměňovací návrh pod písmenem B, je to článek 12, přechodná ustanovení. (Ministr stanovisko kladné, zpravodaj záporné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 133 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 133 z přítomných 167 pro 89, proti 51. Návrh byl přijat.

 

Vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy. Budeme hlasovat o návrhu jako o celku. - Ještě probíhá kontrola hlasování. (Předsedající chvíli čeká.)

Zápis o výsledku hlasování souhlasí s úmysly jednotlivých zákonodárců. Protože o všech návrzích bylo hlasováno - pardon, pan poslanec a ministr obrany Karel Kühnl. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane předsedající, vážené dámy, vážení pánové, na výsledkové listině mám napsáno "ano", což je v rozporu se záměrem mého hlasování. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. O námitce rozhodneme bez rozpravy v hlasování pořadové číslo 134, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro přijetí námitky poslance a ministra Karla Kühnla. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 134 z přítomných 168 pro 130, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu pod označením "článek 12, přechodná ustanovení". Já vás předtím všechny odhlásím. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami, ať zjistíme přesnou přítomnost ve sněmovně.

 

O tomto pozměňovacím návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 135, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro přijetí tohoto pozměňovacího návrhu. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 135 z přítomných 164 pro 87, proti 53. Návrh byl přijat.

 

Ptám se, jestli je ještě zájem o přezkoumání zápisu. Není tomu tak. Tím jsme rozhodli o všech pozměňovacích návrzích a já přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 124/2002 Sb., o převodech peněžních prostředků, elektronických platebních prostředcích a platebních systémech (zákon o platebním styku), ve znění zákona č. 257/2004 Sb., a další související zákony, podle sněmovního tisku 967, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 136 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám. Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 136 z přítomných 166 pro 92, proti 62. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Končím bod číslo 62. Děkuji panu ministru financí, děkuji zpravodaji.

Eviduji přednostní přihlášku předsedy klubu ODS pana Vlastimila Tlustého. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte mi jménem poslaneckého klubu ODS říci, že právě bylo odhlasováno něco, co tady v této Sněmovně nemá žádnou obdobu, a to je nejenom ukončení arbitráží vedených státem a jeho institucemi, ale hlavně ze zákona zastavení těch probíhajících.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP