(Jednání pokračovalo v 11.18 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, členové vlády - vidím pana místopředsedu vlády a ministra financí Bohuslava Sobotku, takže můžeme jednat.

Ještě před zahájením bodu 62 má slovo pan kolega Petr Pleva. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážené dámy a pánové, neříká se mi to lehce, ale pan kolega Janeček veřejně obvinil poslance, kteří podporovali zachování Velké ceny v Brně, z přijímání úplatků od tabákových firem. Já ho také veřejně vyzývám, aby buď svá slova prokázal, nebo se veřejně omluvil. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Byli jsme mimo bod, mohli jsme toho využít.

 

Pokračujeme bodem číslo

 

62.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 124/2002 Sb.,
o převodech peněžních prostředků, elektronických platebních
prostředcích a platebních systémech (zákon o platebním styku),
ve znění zákona č. 257/2004 Sb., a další související zákony
/sněmovní tisk 967/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr financí Bohuslav Sobotka. Stejně tak žádám zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Jana Mládka, který jistě ukončí své rozhovory s předsedou svého poslaneckého klubu. Pozměňovací návrhy vám byly rozdány jako sněmovní tisk 967/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku.

Pana kolegu Janečka vyzvu po bodu. Nedám vám slovo, zahájil jsem bod. Až po skončení bodu vám dám slovo. Chápu, co chcete sdělit.

Ptám se, kdo má zájem vystoupit v rozpravě ve třetím čtení, kde se koná rozprava, ve které lze navrhnout pouze opravu legislativně technických chyb, gramatických, písemných nebo tiskových chyb, úpravy, které logicky vyplývají z přednesených pozměňovacích návrhů, případně podat návrh na opakování druhého čtení. - Nikoho nevidím. Dal jsem dostatek času. Protože se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Ptám se, jestli má pan ministr nebo pan zpravodaj zájem o závěrečné slovo. Není tomu tak. Proto přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Žádám zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. O vyjádření také požádám vždy ministra financí. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jan Mládek: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, byly podány dva pozměňovací návrhy. Pozměňovací návrhy pod písmenem A - to jsou moje, spíše technického charakteru, a pozměňovací návrh pana kolegy Koudelky. Navrhuji hlasovat o mém pozměňovacím návrhu a potom hlasování o návrhu pana poslance Koudelky rozdělit na dvě části, pokud s tím samozřejmě bude předkladatel souhlasit - to je vše do § 7, zvlášť hlasovat článek 12 - přechodné ustanovení.

Prosím o vyjádření pana předkladatele.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Chce se pan kolega Koudelka vyjádřit? Podával to jako jeden návrh.

 

Poslanec Jan Mládek: V tom případě budeme mít tři hlasování, to znamená o třech pozměňovacích návrzích a hlasování o zákonu jako celku.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP