Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
19. srpna 2005 v 9.00 hodin

Přítomno: 184 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážený pane místopředsedo vlády, zahajuji čtvrtý jednací den 46. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Uvedu dnešní den a přeruším ještě schůzi do 9.20 na poradu klubu sociální demokracie, ale dovolím si, abychom se potom nezdržovali, říct zásadní věci k dnešnímu jednání.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

O omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Jiřina Fialová z rodinných důvodů, Eva Nováková z důvodu hospitalizace a následné domácí léčby, Alena Páralová z rodinných důvodů a Marie Rusová z důvodu lázeňského pobytu.

Z členů vlády dnes požádali o omluvu Petra Buzková z důvodu zahraniční pracovní cesty, Karel Kühnl - zahraniční pracovní cesta a Pavel Zářecký - dnešní zasedání Legislativní rady vlády.

Nyní se hlásí místopředseda vlády pan Pavel Němec. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr spravedlnosti ČR Pavel Němec: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dnes bude jako první bod podle schváleného programu projednávána novela trestního řádu, sněmovní tisk 1024. Včera ústavněprávní výbor přijal usnesení, kterým doporučuje, aby Poslanecká sněmovna tento návrh schválila bez pozměňovacího návrhu.

Chtěl bych avizovat, že v případě, že nebude přednesen pozměňovací návrh ve druhém čtení, že navrhnu zařadit třetí čtení. Říkám to z toho důvodu, že do 9.30 hodin je možné takové návrhy předkládat, nicméně přestávka na poradu klubu skončí v 9.20, poté bude následovat druhé čtení, tak v rámci korektnosti, pokud bych nějakou tu minutu přesáhl se svým návrhem, tak to říkám teď v 9.02.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Zaznamenal jsem tento návrh a přerušuji schůzi do 9.20 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.03 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP