Neautorizováno !


 

(17.10 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 627. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 627 z přítomných 132 pro 106, proti nikdo.

 

Legislativně technické změny byly přijaty a teď jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Jan Klas: Podle schválené procedury bychom teď hlasovali o návrhu usnesení výboru pro obranu a bezpečnost pod označením A3, A4 a A6. Stanovisko negativní. (Ministr také negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 628 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 628 z přítomných 132 pro 49, proti 49. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Nyní bychom přikročili k hlasování zbylých návrhů výboru pro obranu a bezpečnost pod označením A1, 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 a 14. K těmto návrhům je mé stanovisko pozitivní. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 629. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 629 z přítomných 130 pro 80, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Tím jsme se vypořádali s pozměňovacími návrhy výboru pro obranu a bezpečnost a přistoupíme k pozměňovacímu návrhu pana poslance Macháčka, který podal ve druhém čtení 17. června. Mé stanovisko je pozitivní. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 630. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 630 z přítomných 130 pro 107, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Další návrhy jsou návrhy pana kolegy Tomáše Kvapila pod označením C1. Negativní stanovisko. (Ministr také negativní stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 631. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 631 z přítomných 132 pro 56, proti 55. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Přistupujeme k návrhu C2, kde na žádost pana poslance Kvapila budeme hlasovat samostatně nejdříve o bodu 1. Negativní stanovisko. (Ministr rovněž.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 632 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 632 z přítomných 132 pro 42, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Dostáváme se k bodu 2 návrhu C2. Negativní stanovisko. (Ministr také negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 633 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 633 z přítomných 132 pro 59, proti 45. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Poslední návrh pana kolegy Kvapila pod označením C3. Negativní stanovisko. (Ministr také negativní stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 634. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 634 z přítomných 131 pro 35, proti 64. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Dále, pane místopředsedo, navrhuji hlasování o bodu D1. Stanovisko pozitivní. (Ministr neutrální.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 635 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 635 z přítomných 130 pro 108, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Podle hlasovací procedury nyní můžeme přistoupit k jedinému hlasování o zbylých bodech D2 až D11. Pozitivní stanovisko. (Ministr souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 636 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 636 z přítomných 130 pro 81, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Klas: Tím jsme, pane místopředsedo, podle mých poznámek vyčerpali veškeré navržené pozměňovací návrhy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já jsem téhož názoru. Má někdo něco? Pan kolega Macháček.

 

Poslanec Antonín Macháček: Vážený pane místopředsedo, chtěl bych jen požádat zpravodaje, aby při závěrečné korektuře tohoto návrhu zákona u mého pozměňovacího návrhu byl správný text zákona 87/95 (?), který není o spotřebních a úvěrních družstvech, ale o spořitelních a úvěrních družstvech. Ale je to čistě otázka úpravy legislativy a zpravodaje před závěrečnou korekturou. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Má někdo zájem, abychom to odhlasovali? Myslím že ne, že to logicky vyplývá z textu a z názvu zákona, jak je správně uveden.

Pokud o všech návrzích bylo hlasováno, přikročíme k hlasování o celém návrhu.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, podle sněmovního tisku 881, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 637 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 637 z přítomných 130 pro 83, proti 34. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministru vnitra Františku Bublanovi, děkuji zpravodaji Janu Klasovi a končím bod číslo 107.

 

Dalším bodem našeho jednání je bod číslo 109 a tím je

 

109.
Návrh poslanců Jana Grůzy, Petra Zgarby, Pavla Kováčika, Jiřího Hanuše
a Ladislava Skopala na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 149/2003 Sb.,
o uvádění do oběhu reprodukčního materiálu lesních dřevin lesnicky významných
druhů a umělých kříženců, určeného k obnově lesa a k zalesňování, a o změně některých
souvisejících zákonů (zákon o obchodu s reprodukčním materiálem lesních dřevin)
/sněmovní tisk 888/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujali svá místa za navrhovatele pan poslanec Jan Grůza a zpravodajka zemědělského výboru paní poslankyně Ludmila Brynychová.

Otevírám obecnou rozpravu a konstatuji, že do ní nemám žádné písemné přihlášky. Ptám se, kdo se hlásí do rozpravy ve třetím čtení. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Nemyslím, že je zájem o závěrečná slova.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím paní zpravodajku, aby oznámila postup při hlasování a poté přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřila, stejně jako zástupce navrhovatelů. Prosím, paní zpravodajko, máte slovo.

 

Poslankyně Ludmila Brynychová: Děkuji, pane místopředsedo. Vážená Sněmovno, procedura bude velice jednoduchá. Nejprve bychom hlasovali o všech návrzích pod písmenem A, poté o návrhu pod písmenem B a poté o návrhu jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Má někdo výhradu? Pokud ne, myslím, že je to tak jednoduché, že to ani nemusíme hlasovat. Můžeme rovnou přednášet jednotlivé návrhy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP