Neautorizováno !


 

(10.20 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 345. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 345 z přítomných 169 pro 157, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Následovat bude hlasování o písmenu B. Souhlas. (Ministr - souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 346. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 346 z přítomných 169 pro 147, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu E1. Stanovisko negativní. (Ministr - nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 347. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 347 z přítomných 169 pro 47, proti 103. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: E2 - stanovisko neutrální. (Ministr - nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 348. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 348 z přítomných 169 pro 37, proti 79. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu E3. Stanovisko neutrální. (Ministr - nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 349. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 349 z přítomných 169 pro 46, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích F1, F2, F3, F6 a F10 najednou. Stanovisko neutrální. (Ministr - nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 350. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 350 z přítomných 169 pro 9, proti 63. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem G. Souhlas. (Ministr - souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 351. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 351 z přítomných 169 pro 120, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Pane místopředsedo, jsem přesvědčen, že jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já jsem o tom také přesvědčen, ale ještě se zeptám navrhovatelů jednotlivých návrhů, jestli jsme hlasovali o všech jejich návrzích. Myslím, že jsou všichni spokojeni. Přikročíme k hlasování o zákonu jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 325/1999 Sb., o azylu a o změně zákona č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů, (zákon o azylu), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 882, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 352 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 352 z přítomných 168 pro 125, proti 3. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi vnitra Františku Bublanovi, děkuji zpravodaji a končím bod číslo 93.

 

Dalším třetím čtením je bod číslo

 

94.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 246/1992 Sb.,
na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 917/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr zemědělství pan Petr Zgarba a zpravodaj zemědělského výboru pan poslanec Josef Řihák. Pozměňovací návrhy vám byly rozdány jako sněmovní tisk 917/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení, do které nemám žádnou přihlášku, ale vidím zpravodaje, takže mu uděluji slovo v rozpravě.

 

Poslanec Josef Řihák: Pane přesedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych v souladu s § 95 odst. 2 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny navrhl opakování druhého čtení. Hlavním důvodem je skutečnost, že ve druhém čtení byly podány poměrně dost rozsáhlé pozměňovací návrhy, které bychom ještě chtěli projednat na zemědělském výboru. Děkuji za podporu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pan ministr Zgarba se hlásí do rozpravy.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Zgarba Děkuji, pane místopředsedo, za slovo. Já bych doplnil pana zpravodaje. Rozšířil bych návrh o vrácení do druhého čtení a nové projednání v zemědělském výboru. Důvodem je velké množství pozměňovacích návrhů, které byly podány na plénu Sněmovny při druhém čtení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Procedurálně ve třetím čtení lze navrhnout podle § 95 odst. 2 v rozpravě opravu legislativně technických chyb, gramatických chyb, písemných nebo tiskových, které logicky vyplývají z přednesených pozměňovacích návrhů, případně podat návrh na opakování druhého čtení. Návrh na opakování druhého čtení zazněl od zpravodaje. To, co se odehraje ve druhém čtení, bude věcí jiného bodu jednání naší schůze, to znamená opakovaného druhého čtení, pokud o něm rozhodneme.

 

O tomto návrhu, pokud se nikdo další nehlásí do rozpravy, můžeme rozhodnout bez další rozpravy v hlasování pořadové číslo 353, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro návrh opakovat druhé čtení zákona na ochranu zvířat proti týrání. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 353 z přítomných 170 pro 148, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Končím tedy bod číslo 94 rozhodnutím o opakování druhého čtení ve věci tisku 917 - ochrana zvířat proti týrání, zákon č. 246/1992 Sb.

Ještě před dalším bodem požádal o slovo předseda klubu KSČM Pavel Kováčik. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, žádám o přestávku na poradu klubu KSČM v délce půl hodiny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, vyhovím vám. Budeme pokračovat v jedenáct hodin bodem číslo 102 - návrhem pana poslance Miroslava Kalouska o změně zákona 236/1995 Sb.

 

(Jednání přerušeno v 10.29 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP