Neautorizováno !


 

(16.40 hodin)
(pokračuje Němcová)

Návrh usnesení tedy Poslanecká sněmovna schválila a já děkuji panu guvernérovi Zdeňkovi Tůmovi a děkuji také panu zpravodaji. Končím projednávání bodu číslo 114.

 

Vážené kolegyně a kolegové, teď už je před námi pouze blok volebních bodů, je jich celkem pět. Já požádám ke všem těmto bodům o spolupráci předsedu volební komise pana poslance Pavla Hojdu a toto jsou body, které ukončí naše dnešní jednání.

 

Nejprve tedy zahajuji projednávání bodu číslo

 

121.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

 

Prosím vás, pane předsedo, o slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, paní předsedající. Dámy a pánové, dovolte, abych zahájil bod Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. V úvodu bych vám chtěl sdělit, že jmenováním poslanců Petra Zgarby a Radko Martínka členy vlády se uvolnila místa v zemědělském výboru, ve výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a v organizačním výboru.

Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckého klubu sociální demokracie tyto návrhy na volbu: poslance Karla Kratochvíleho za člena zemědělského výboru na uvolněné místo po poslanci Petru Zgarbovi, poslance Ladislava Vomáčko za člena výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí na uvolněné místo po poslanci Radko Martínkovi a poslance Michala Haška za člena organizačního výboru na uvolněné místo po poslanci Radko Martínkovi. Tyto návrhy byly zaslány na vědomí všem poslaneckým klubům dne 11. května letošního roku.

Zákon č. 19/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, stanoví, že změny v ustavených výborech a komisích lze provést jen se souhlasem Poslanecké sněmovny a volba se koná většinovým způsobem. Jednací řád Poslanecké sněmovny však nestanoví způsob hlasování. Protože volba výboru proběhla veřejným hlasováním, navrhuji proto, aby dnešní volba proběhla stejným způsobem - veřejně, pomocí hlasovacího zařízení.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, otevírám rozpravu. Nemám žádnou písemnou přihlášku, táži se na vaše přihlášky z místa. Nevidím takovou přihlášku, rozpravu končím.

Můžeme přistoupit k vlastní volbě. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: V rozpravě nebyly podány žádné návrhy a můžeme začít hlasovat.

Za člena zemědělského výboru je navržen poslanec Karel Kratochvíle.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 286. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti?

Hlasování číslo 286. Z přítomných 154 pro 132, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí je navržen poslanec Ladislav Vomáčko.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 287. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Hlasování číslo 287. Z přítomných 155 pro 126, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena organizačního výboru je navržen poslanec Michal Hašek.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 288. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 288, z přítomných 157 pro 134, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna zvolila Karla Kratochvíleho členem zemědělského výboru, dále poslance Ladislava Vomáčko členem výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a poslance Michala Haška členem organizačního výboru. Tímto tento bod končí.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane předsedo, a můžeme pokračovat dalším bodem.

 

Tímto bodem je bod číslo

 

105.
Návrh na volbu předsedy a členů dozorčí rady
Státního zemědělského intervenčního fondu

 

Prosím, pane předsedo, o uvedení.

 

Poslanec Pavel Hojda: Protože se jedná o opakovanou volbu - na 41. schůzi Poslanecké sněmovny nebyl nikdo zvolen - pouze připomenu, že stávajícímu předsedovi této rady poslanci Jiřímu Papežovi skončilo čtyřleté volební období dnem 6. prosince 2004 a dvěma členům, poslanci Miloslavu Kučerovi a paní Olze Sehnalové, skončilo volební období 12. prosince loňského roku. Třetímu členovi, poslanci Václavu Grünerovi, skončí jeho volební období až 23. května letošního roku.

Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi od poslaneckých klubů tyto návrhy: Předseda: Dagmar Mocová - ČSSD. Členové: Jiří Hanuš - KDU-ČSL, Miloslav Kučera - ODS, Jiří Papež - ODS, a Josef Šenfeld - KSČM. Tyto návrhy byly postoupeny všem poslaneckým klubům.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou, která je technicky připravena. Předsedovi a dvěma nově zvoleným členům započne jejich čtyřleté funkční období dnem volby. Třetímu zvolenému členu, který obdrží nejméně hlasů, započne funkční období dnem 24. května 2005.

Paní předsedající, můžete otevřít rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, otevírám tedy rozpravu. Písemnou přihlášku nemám, ptám se na přihlášky vaše. Nevidím takovou přihlášku, a pokud se tedy nikdo nehlásí, rozpravu končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: V rozpravě nebyly předneseny žádné návrhy a prosím, abychom hlasovali o navržené tajné volbě.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Oznámím pouze, že pan ministr Cyril Svoboda má náhradní kartu číslo 10.

Odhlašuji vás na vaši žádost a prosím, abyste se všichni přihlásili.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 289. Kdo souhlasí s tajnou volbou, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 289 z přítomných 143 pro 134, proti 2. Návrh na tajnou volbu byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní prosím, abychom tento bod přerušili a otevřeli bod další.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, přerušuji projednávání bodu číslo 105.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo

 

106.
Návrh na volbu člena prezidia Fondu národního majetku České republiky

 

Pane předsedo, prosím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Dne 13. prosince loňského roku rezignoval na funkci člena prezidia pan Václav Srba. Od tohoto dne je jedno místo člena prezidia Fondu národního majetku neobsazeno. Dne 31. března letošního roku předložila vláda návrh na volbu člena prezidia Fondu národního majetku, a to na Martina Pecinu. Návrh byl postoupen poslaneckým klubům dne 31. března a 13. dubna letošního roku.

Způsob volby stanoví zvláštní zákon, a to volbou tajnou, která je technicky připravena.

Paní předsedající, můžete otevřít rozpravu k navrženému kandidátovi.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Otevírám rozpravu. Písemnou přihlášku nemám, ptám se na vaše přihlášky. Pokud taková přihláška není, rozpravu končím.

Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: V rozpravě nebyly předloženy žádné návrhy a prosím, paní předsedající, abyste přerušila i tento projednávaný bod a otevřela další volební bod.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Přerušuji tedy projednávání bodu číslo 106.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo 107. Tímto bodem je

 

107.
Návrh na volbu člena Rady Státního fondu České republiky
pro podporu a rozvoj české kinematografie

 

Opět vás poprosím, pane předsedo, o úvod.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP