Neautorizováno !


 

(18.50 hodin)
(pokračuje Kováčik)

Mně při této větě běhá mráz po zádech. Vážení přátelé, dojít až tak daleko v situaci, kdy značná část světa hladoví, abychom my tady pálili obilí pod kotli, to přece nejde! Pro výrobu bioetanolu jsou určeny speciální odrůdy obilí. Pro výrobu bioetanolu jde o zušlechtěné získávání energie, které je bezesporu lepší než prostým neúčinným nebo málo účinným spálením v kotli elektrárny.

V průběhu rozpravy, paní a pánové, padl jeden návrh, a to návrh pana kolegy Římana vrátit předkladateli k dopracování a ten teď, pane předsedající, by měl být k hlasování.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane zpravodaji. Já vás všechny odhlásím a požádám vás o to, abyste se znovu zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

 

O tomto návrhu, který padl v obecné rozpravě, rozhodneme v hlasování pořadové číslo 193. Budeme tedy hlasovat o návrhu poslance Martina Římana vrátit předložený návrh navrhovateli k dopracování. Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 193 z přítomných 137 pro 40, proti 93. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme se zabývat návrhy na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zemědělskému výboru. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

O návrhu na přikázání zemědělskému výboru rozhodneme v hlasování pořadové číslo 194, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 194 z přítomných 138 pro 125, proti 2. Návrh byl přijat. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání zemědělskému výboru.

 

Ale ještě kolega Miloslav Kučera.

 

Poslanec Miloslav Kučera: Děkuji za slovo. Pane předsedající, když jste se ptal, zda má ještě někdo jiný návrh, tak jsem se hlásil, ale nedíval jste se do míst, kde jsem. Proto bych rád ještě přednesl svůj návrh na to, abychom přikázali tento zákon, který není zemědělskou problematikou, tam kam patří, to znamená hospodářskému výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Omlouvám se, ale mezi vašimi stojícími kolegy jsem vás nezahlédl.

 

Pokud Sněmovna nic nenamítá, dám hlasovat o přikázání hospodářskému výboru. V hlasování pořadové číslo 195 se ptám, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 195 z přítomných 137 pro 103, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání zemědělskému a hospodářskému výboru. Děkuji panu ministru zemědělství jako navrhovateli, děkuji zpravodaji a končím bod 55.

 

Byl jsem velmi kárán z řad všech poslaneckých klubů za svůj poslední návrh, že bych ještě nechtěl ukončit dnešní jednání. Měl jsem v úmyslu začít projednávání bodu číslo 58, což je střednědobé hodnocení Lisabonské strategie, a vzhledem k tomu, že náš jednací řád umožňuje jednat do 21 hodin, pokud se nejedná o zákonech, byl jsem přesvědčen o tom, že by byla velmi racionální rozprava. Ale zástupci poslaneckých klubů mi jednoznačně naznačili, že vám mám dnes nechat volný večer.

Takže vám přeji hezký večer. Zítra budeme začínat bodem 58 a pak body 59 a dalšími, to jsou mezinárodní smlouvy. Pevně zařazené body připadají až na zítřejší odpolední program ve 14 hodin, jak jsme rozhodli v minulých dnech.

Ještě jednou hezký večer, na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.55 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP