Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
29. března 2005 ve 14.05 hodin

Přítomno: 180 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené kolegyně a kolegové, dámy a pánové, žádám vás, abyste se posadili do svých lavic, abychom mohli zahájit jednání dalšího jednacího dne 42. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám všem příjemné odpoledne a ještě jednou vás prosím, abyste se posadili do svých lavic.

Prosím vás, abyste se všichni na svých místech přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Jiří Pospíšil má náhradní kartu č. 8, pan poslanec Talíř má náhradní kartu č. 5, pan poslanec Novotný má náhradní kartu č. 3.

Vážené kolegyně a kolegové, já bych vám v tuto chvíli sdělil omluvy, které jsem obdržel na dnešní jednání. Takže z dnešního úterního jednání Sněmovny se omlouvá pan poslanec Holáň, který je bohužel stále ještě hospitalizován, zdravotní důvody nepřítomnosti má pan poslanec Václav Mencl - až do 1. dubna, stejně tak ze zdravotních důvodů je nepřítomná paní poslankyně Eva Nováková, pravděpodobně také pan poslanec David Šeich, který zde není a také se omlouvá ze zdravotních důvodů. Z rodinných důvodů se omlouvá poslanec Petr Lachnit, a po 17. hodině se omlouvá ministr Zdeněk Škromach. Takže, vážení kolegové, tolik omluvy.

Zbývající body k projednání máte v lavicích.

Já bych vám nyní rád řekl dvě taková významná zásadní sdělení, takže vás prosím o pozornost (zvoní).

Dámy a pánové, to první sdělení se týká zítřejšího jednacího dne. Tak jak jsme se dohodli ve vedení Sněmovny, zítra by se jednalo do 14. hodiny. Řekněme, že kolem 14. hodiny budeme končit. Pak bude organizační výbor a odpoledne Sněmovna jednat nebude. Pokračovat pak budeme ve čtvrtek řádným programem tak, jak ho máme naplánován.

A pak je tu ještě jedno sdělení. Obdržel jsem podpisovou listinu poslanců Občanské demokratické strany, která je žádostí a návrhem na vyslovení nedůvěry vládě. Po poradě s vedením Sněmovny jsem se rozhodl, že svolám mimořádnou schůzi Sněmovny na pátek tento týden na 9. hodinu ranní. To vám tedy říkám dopředu, oficiální pozvánku obdržíte.

Pan poslanec Říman má náhradní kartu č. 35.

To jsou všechna má sdělení k pořadu nejen dnešnímu, ale k tomu, co by se mělo odehrát tento týden.

A nyní, pokud se nikdo nehlásí k pořadu, pokračoval bych podle pořadu, který je schválen. - Ale přece jen se hlásí pan poslanec Krákora, který přednese návrh k našemu programu.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane předsedo, vážené dámy, vážení pánové, navrhuji bod č. 40, sněmovní tisk č. 824, ochrana veřejného zdraví, přeřadit jako druhý bod na čtvrtek.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Na čtvrtek ráno? (Z poslaneckých lavic se poukazuje na skutečnost, že je to třetí čtení.) Je to třetí čtení, pane poslanče, co navrhujete?

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Není. Takže jestliže to nejde, pak navrhuji tento bod č. 40 vyřadit z programu schůze.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže je tu návrh k návrhu pořadu vyřadit bod č. 40 z programu schůze.

Kdo další se hlásí k návrhu pořadu schůze? V tuto chvíli je možno vznést návrhy změn našeho programu. Nikdo další se nehlásí?

 

V tom případě bychom hlasovali o tomto jediném návrhu, který tady zazněl, a to byl návrh na vyřazení bodu č. 40 z pořadu 42. schůze Poslanecké sněmovny. O tomto návrhu hlasujeme.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP