(11.40 hodin)
(pokračuje Filip)

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Taťány Fischerové a dalších na vydání zákona o registrovaném partnerství a o změně některých souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 650, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 192. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 192 z přítomných 165 pro 82, proti 65. Návrh nebyl přijat.

 

Ještě budu čekat na kontrolu výsledku hlasování. (Velký hluk a neklid v sále.) Pokud jednotliví kontroloři z jednotlivých klubů nemají výhrady, konstatuji, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas. (Potlesk poslanců KDU-ČSL.) Děkuji paní navrhovatelce, děkuji zpravodajce.

 

Budeme pokračovat bodem

 

95.
Vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu
na úhradu jistin státního dluhu, splatných v letech 2005 a 2006
/sněmovní tisk 782/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal místo ministr financí Bohuslav Sobotka a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Martin Kocourek. Pozměňovací návrhy vám byly rozdány ve sněmovním tisku 782/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Vidím přihlášku pana poslance Miroslava Vlčka. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych přednesl legislativně technickou připomínku ve třetím čtení, a to je k mému pozměňovacímu návrhu, kde ve slovech "státní dluhopisy" jsem použil jednotné číslo a správně je množné číslo, tedy "státních dluhopisů". Jedná se tedy o to, že dluhopisů bude více, budou ve větším množství. Jmenovitá hodnota jednoho dluhopisu je 10 tisíc, takže v prvním případě jich bude 2 miliony 200 tisíc kusů, a tak dále, tudíž je potřeba, aby všechna slova "státní dluhopisy" byla nahrazena slovy "státních dluhopisů". Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Miloslavu Vlčkovi. Kdo další se hlásí do rozpravy? Pokud nikdo, tak rozpravu končím.

Ptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo pana ministra. Ne. Pan zpravodaj? Také ne.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacím návrhu. Prosím pana zpravodaje, aby přednesl pozměňovací návrh a před hlasováním se k němu vyjádřil, stejně jako pan ministr.

 

Poslanec Martin Kocourek: Vážený pane místopředsedo, vážený pane ministře, vážené kolegyně a kolegové, procedura hlasování o pozměňovacích návrzích je velmi jednoduchá, protože máme pouze jeden pozměňovací návrh. Dále zde ve třetím čtení zazněla legislativně technická připomínka kolegy Vlčka k jeho pozměňovacímu návrhu, který jsem zmínil. Myslím, že o této legislativně technické připomínce ani nemusíme hlasovat, pokud nikdo neprotestuje, protože opravdu vyplývá z logiky věci.

Pokud by tedy nebylo námitek proti tomuto postupu, tak bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu kolegy Vlčka, a poté o zákonu jako o celku. (Stále velký hluk v sále.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Proceduru nemusíme schvalovat. Nikdo nezpochybňuje, že kolega Vlček měl legislativně technickou připomínku, která je schopna zapracování, neodporuje zákonu o jednacímu řádu, a můžeme tedy hlasovat.

Požádám Sněmovnu o klid. Chápu, že jste se ještě nevymanili z předchozího bodu, ale přesto bych byl rád, abychom se soustředili na projednávání tohoto návrhu. Odhlásím vás. Požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými hlasovacími kartami.

Budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu.

 

O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 193, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro tento pozměňovací návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 193 z přítomných 156 pro 138, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu jistin státního dluhu, splatných v letech 2005 a 2006, podle sněmovního tisku 782, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 194 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 194 z přítomných 171 pro 90, proti 53. Návrh byl přijat.

 

Vidím, že není potřeba kontroly, tedy konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodajovi.

Budeme pokračovat. Pan kolega.

 

Poslanec Miloslav Kučera: Děkuji. Jenom pro stenozáznam. V hlasování 193 mám uvedeno ano, ale hlasuji kontinuálně ne, tak prosím o změnu zápisu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Jde o změnu zápisu. (Nesouhlasné hlasy.) Čili pan poslanec Miloslav Kučera žádá o změnu zápisu ve svém hlasování pořadové číslo 192.

Budeme pokračovat podle schváleného pořadu schůze návrhy zákonů v prvním čtení.

 

Takovým bodem je bod

 

19.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 531/1990 Sb., o územních
finančních orgánech, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 823/ - prvé čtení

 

Z pověření vlády předložený návrh uvede ministr financí Bohuslav Sobotka. Než se ujme slova, požádám zpravodaje pro prvé čtení pana poslance Petra Rafaje, aby zaujal místo u stolku zpravodajů.

Prosím, pane ministře, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP