(11.00 hodin)
(pokračuje Jičínský)

Musel bych se ho zeptat, jestli v tomto směru máme vůbec usilovat o vstup do Evropské unie - pro většinu jejích členů je tato úprava samozřejmá; abychom nepřijali představu, že západní Evropa je degenerovaná, což je argumentem určité části našich politiků.

Děkuji. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu profesoru Jičínskému. Ptám se, jestli ještě někdo má zájem vystoupit v rozpravě. Pokud tomu tak není, rozpravu končím.

Prosím paní zpravodajku, aby přednesla postup při projednávání jednotlivých pozměňovacích návrhů. Prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Pane místopředsedo, doporučuji Sněmovně, aby hlasováním rozhodla o návrhu, který podal pan poslanec Talíř na zamítnutí předlohy, a pokud tento návrh nebude přijat, aby nadále bylo hlasováno o pozměňovacích návrzích v pořadí B, C, D a E a následně o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Má někdo výhradu nebo připomínku k navrženému postupu hlasování? Není tomu tak.

 

Připravený návrh postupu hlasování schválíme v hlasování pořadové číslo 181. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 181 z přítomných 172 pro 124, proti 18. Postup hlasování byl přijat.

 

Budeme tedy nejprve hlasovat o návrhu poslance Jaromíra Talíře na zamítnutí předloženého návrhu zákona. Na základě požadavku vás odhlásím a požádám o novou registraci.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 182 a ptám se, kdo je pro zamítnutí návrhu zákona. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 182 z přítomných 168 pro 74, proti 70. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme probírat jednotlivé pozměňovací návrhy. Prosím paní zpravodajku, aby je uváděla.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Pane místopředsedo, doporučuji, abychom dále hlasovali o pozměňovacím návrhu obsaženém v usnesení petičního výboru. Jde o bod B. (Stanovisko zpravodajky je pozitivní, navrhovatelka se nevyjádřila.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Všechny pod písmenem B v jednom hlasování. Nebo jednotlivě?

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Doporučuji společné hlasování, tak jak jsme si v rámci schválené procedury odsouhlasili.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 183 o písmenu B. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 183 z přítomných 174 pro 85, proti 21. Návrhy pod písmenem B nebyly schváleny.

 

Počkáme ještě na kontrolu hlasování. (Probíhá kontrola hlasování.) Zápis o hlasování je shodný s úmyslem jednotlivých poslanců. Konstatuji, že nebyly přijaty návrhy pod písmenem B. Další návrh.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Další návrh je návrh pod písmenem C pana poslance Pátka. (Stanovisko zpravodajky negativní, stanovisko navrhovatelky také negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 184 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 184 z přítomných 174 pro 51, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Dalším návrhem je návrh pana poslance Petra Plevy. (Stanovisko zpravodajky výrazně negativní, stanovisko navrhovatelky negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 185 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 185 z přítomných 173 pro 73, proti 71. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Posledním pozměňovacím návrhem je návrh pana poslance Koudelky. (Stanovisko zpravodajky pozitivní, stanovisko navrhovatelky rovněž pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 186 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 186 z přítomných 172 pro 87, proti 29. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Pane místopředsedo, dovolte, abych Poslaneckou sněmovnu upozornila na situaci, do které jsme se dostali nepřijetím pozměňovacího návrhu pod písmenem B. Nastala skutečnost, že fakticky, pokud by tento návrh zákona byl přijat, nabyl by účinnosti k datu, které už minulo. Já proto doporučuji, abychom toto usnesení revokovali a hlasovali o něm znovu, případně aby si kluby vyžádaly pauzu a poradily se o této situaci. Samozřejmě může vzniklou situaci napravit Senát, ale nerada bych, aby z Poslanecké sněmovny šel do Senátu zmetek.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Hlásí se předseda klubu KSČM Pavel Kováčik. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, žádám o přestávku na poradu klubu KSČM v délce trvání 20 minut. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Vyhlašuji přestávku do 11.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.08 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP