(16.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak tu byl návrh pana poslance Kocourka. Pan poslanec Kocourek navrhoval, abychom bod 101, to je zákon o konkursu a vyrovnání, jeho třetí čtení, zařadili pevně jako první bod třetích čtení tuto středu. Tuto středu první bod prvních čtení zákon o konkursu a vyrovnání, bod 101.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 188 poslanců pro 172, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Další návrh, který tady byl přednesen, byl návrh pana poslance Janečka, který nám sdělil, že bere zpět bod č. 44. Já se jenom zeptám pana poslance Janečka, jestli tak činí i za ostatní předkladatele. Ano, je to za všechny. Tím pádem si můžeme tento bod škrtnout a můžeme jít dál, k panu poslanci Michalu Krausovi.

 

Pan poslanec Michal Kraus navrhoval zařadit dva nové body za bod 121, jeden změna v orgánech Sněmovny a druhý změna zasedacího pořádku. Snad můžeme hlasovat dohromady oba dva.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto dvou nových bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 188 poslanců pro 155, proti 2. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní tady máme pana poslance Ladislava Skopala, který si žádal body 17 a 18 přehodit tak, že bude první bod 18 a pak se bude projednávat bod 17. Jedná se o tuto úpravu projednávání.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto přehození, které navrhuje pan poslanec Skopal, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 188 poslanců pro 129, proti 20. Návrh pana poslance Skopala na přeřazení byl přijat.

 

Pak tady byl pan poslanec Hojdar, který navrhoval vyřadit bod číslo 146. Jsou to Programy podpory malého a středního podnikání.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 146, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 188 poslanců pro 161, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Nyní tady byl návrh paní poslankyně Táni Fischerové, která zde sdělila, že by vzala zpět či stáhla bod číslo 2, druhé čtení, a následně třetí čtení bodu 105. To je tuším přímá volba prezidenta. Já bych potřeboval přesně zjistit, jestli jde o zpětvzetí, nebo o stažení tohoto bodu z programu schůze. Je to stažení z programu. V tom případě ovšem musíme hlasovat, pokud to není zpětvzetí, ale vyřazení.

 

Budeme hlasovat o tomto návrhu paní poslankyně Táni Fischerové na stažení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 21 z přítomných 188 pro 138, proti 13. Návrh byl přijat.

 

Nyní jsem byl upozorněn panem poslancem Vymětalem, že bychom ještě měli odhlasovat to, co jsem navrhl jako podobu našeho programu, totiž že bychom písemné interpelace projednali až příští čtvrtek 17. února, a pak také bod, kdy jsem navrhl po dohodě, že bychom měli projednat zprávy po ústních interpelacích teď ve čtvrtek 10. února od 16.30 hodin, a to v pořadí bod 121 a pak zprávy za rok 2003. Tyto dvě věci, pokud není námitek, bychom ještě odhlasovali.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tyto dvě úpravy našeho programu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Písemné interpelace 16. února a zprávy teď ve čtvrtek. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 22 z přítomných 188 pro 152, proti 3. Toto bylo také přijato.

 

Ptám se, jestli není někdo, kdo podal návrh, a nehlasovalo se o něm. Pokud nikdo takový není, tak bychom mohli hlasovat nyní o celém návrhu pořadu 41. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak nám byl původně písemně předložen a jak jsme ho upravili pozměňovacími návrhy, o kterých jsem nyní hlasovali.

 

Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 41. schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 23 z přítomných 188 pro 125, proti 44. Návrh programu naší 41. schůze byl tímto přijat.

 

Hlásí se pan poslanec Hojda, předseda volební komise. Já mu milerád udělím slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, protože Poslanecká sněmovna přijala do svého programu nový bod "změny v orgánech Sněmovny", vyhlašuji lhůtu na podávání návrhů na změny v orgánech Sněmovny do zítřka do 12.00 hodin.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To byla výzva pana předsedy volební komise a nyní snad můžeme přikročit k projednávání bodů, tak jak jsme si je schválili.

 

Prvním bodem programu naší schůze je

 

1.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních,
ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 265/1991 Sb., o působnosti orgánů
České republiky v oblasti cen, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 801/ - druhé čtení

 

Vážení kolegové, tento předložený návrh z pověření vlády by měl uvést ministr financí Bohuslav Sobotka a já prosím pana ministra, aby se k tomuto návrhu zákona o spotřebních daních a působnosti orgánů České republiky v oblasti cen ujal slova.

Prosím o klid. Slovo má ministr financí Bohuslav Sobotka.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP