(16.00 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, možná že nám v této chvíli už nic nebrání v tom, abychom se vrátili ke schvalování bodů našeho programu. Zazvonil bych na ty, kteří možná opustili Poslaneckou sněmovnu.

 

Vrátím se k tomu, kde jsme hlasování skončili. Zastavili jsme před návrhem pana poslance Schlinga, který se týkal bodu číslo 92. Bod číslo 92, kterým se navrhuje vydání zákona o výstavbě dálnic a rychlostních silnic, navrhoval pan poslanec Schling zařadit pevně na pátek 11. února jako první bod třetích čtení. Opakuji - měli bychom nyní hlasovat o návrhu pana poslance Schlinga, abychom bod číslo 92 zařadili na pátek jedenáctého jako první bod třetích čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyhovět panu poslanci Schlingovi, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 přítomno 187 poslanců, pro hlasovalo 124, proti 3. Návrh pana poslance Schlinga na pevné zařazení byl přijat.

 

Návrh paní poslankyně Talmanové, která chtěla zařadit informaci o koncepci zdravotnictví. Navrhovala ji zařadit na úterý 22. února ve 14 hodin.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tuto informaci o koncepci, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 62, proti 44. Tento návrh přijat nebyl.

 

Návrh paní poslankyně Vojtilové, která navrhovala, abychom bod 42 - zákon o zaměstnanosti - zařadili na středu, zítra, jako první bod odpoledního programu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 9 přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 121, proti 31. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Kalousek navrhoval vyřadit bod číslo 28 - zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sil.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 10 z přítomných 188 pro hlasovalo 158, proti 2. Návrh pana poslance Kalouska na vyřazení byl přijat.

 

Pak přednesl návrh pan poslanec Martínek, který žádal pevné zařazení bodu 62, což je návrh zákona o nájmu a podnájmu nebytových prostor. Žádal pevně zařadit na středu 16. 2. jako druhý bod odpoledne. První bod pana poslance Křečka jsme zařadili, takže teď tedy jako druhý bod odpoledne 16. 2.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit bod 62 jako druhý odpoledne 16. 2., může stisknout tlačítko a zvednout ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 11 přítomno 188, pro hlasovalo 127, proti 11. Návrh byl přijat.

 

Další je návrh paní poslankyně Konečné, která navrhovala zařadit bod, který by měl přednést pan ministr zahraničí Cyril Svoboda - informace, která by se týkala onoho vypovězení hospodáře naší ambasády v Bělorusku. Navrhovala zařadit tuto informaci do bloku zpráv jako první bod. Budeme o tom hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 12 bylo přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 56, proti 39. Návrh paní poslankyně Konečné přijat nebyl.

 

Další je návrh pana poslance Martina Římana, abychom zařadili bod "výkonové zpoplatnění provozu na pozemních komunikacích" na středu 16., nyní by to byl druhý bod. Tento bod o výkonovém zpoplatnění provozu na pozemních komunikacích, otázka mýtného apod., by se měl zařadit na středu 16. jako druhý bod programu. - Jestli to správně chápu, první bod poslance Petra Nečase jsme nezařadili, takže bychom to mohli zařadit jako druhý bod. (Námitky.) To bylo na tento týden? Aha, Nečas byl na zítřek, takže je to opravdu třetí bod. Omlouvám se, teď jsem to i já pochopil. Je to třetí bod středa 16. 2.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 188 poslanců pro hlasovalo 93, proti 54. Návrh přijat nebyl.

 

Návrh poslance Tomáše Hasila, který navrhoval vyřadit bod číslo 49, tj. zastupitelstvo Libereckého kraje.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 49, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 188 pro 183, proti žádný, takže návrh na vyřazení bodu byl přijat.

 

Návrhy na vyřazení podal také ministr kultury Pavel Dostál, který navrhoval vyřazení bodů 56 a 57.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 188 poslanců pro hlasovalo 181, proti žádný. Návrh pana ministra Dostála byl přijat.

 

Dále přednesl návrh pan poslanec Jan Vidím, který navrhoval vypustit z našeho programu bod číslo 134, což jsou přelety, přejezdy.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 134, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 188 pro hlasovalo 172, proti 2, takže návrh pana poslance Vidíma byl také přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP