(Podle oznámení místopředsedy Poslanecké sněmovny Ivana Langera v 8.58 hodin byl začátek jednání na žádost klubu ČSSD o přestávku posunut na 9.30 hodin.)

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
26. listopadu 2004 v 9.30 hodin

Přítomno: 193 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobrý den, vážené kolegyně a kolegové, zahajuji dnešní jednání Poslanecké sněmovny. (Velký hluk v jednacím sále, hloučky diskutujících poslanců.) Prosím o zklidnění ve Sněmovně, aby můj hebký sametový hlas a informace, které jím sděluji, k vám dorazily.

Kolegyně a kolegové, prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami a oznámili mi, kdo z vás požádal o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti požádali pan kolega Josef Švarcbek - nemoc, pan poslanec Vlastimil Tlustý - účast na konferenci Česká média v Českém Krumlově. Z členů vlády se omlouvá premiér Stanislav Gross - pracovní návštěva Španělska, pan ministr Pavel Dostál, pan ministr Martin Jahn a pan ministr Milan Urban.

V tuto chvíli dávám prostor pro přednesení procedurálních návrhů. A prosím o klid ve Sněmovně. Pane kolego Vladimíre Koníčku, zatím nehovořte do doby, než všichni zaujmou svá místa v jednacím sále. Děkuji. (Velký hluk neustává.)

Ještě jednou vás všechny žádám, abyste zaujali svá místa, dříve nezačneme.

Mezitím sděluji, že pan poslanec Vilém Holáň má náhradní kartu č. 1, pan poslanec Petr Rafaj náhradní kartu č. 19, pan poslanec Vladimír Reiber náhradní kartu č. 4, pan poslanec Michal Doktor náhradní kartu č. 35, já mám náhradní kartu č. 25 a pan poslanec Václav Nájemník náhradní kartu č. 10.

Teď už jmenovitě chci poprosit kolegy po mé pravé straně, aby zaujali svá místa v lavicích. Prosím pana poslance Zgarbu, aby ukončil rozhovor s panem ministrem Bublanem. Prosím pana poslance Titze, aby se vrátil na své místo, prosím pana poslance Mládka, aby se umístil do své lavice u zdi.

To je asi maximum, co mohu udělat. Pane poslanče, prosím.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych vás požádal o pevné zařazení dvou bodů, a to bodu 88 - Zpráva o činnosti kontrolní rady Grantové agentury České republiky za období 2003 - 2004, sněmovní tisk 803, a bodu 89 - Návrh na stanovení odměny členům kontrolní rady Grantové agentury České republiky, a to na dnešní odpoledne jako body 2 a 3, protože první bod je již zařazen. Aby mohly být letos vůbec odměny vyplaceny, musíme schválit zprávu o činnosti kontrolní rady a rozhodnout o stanovení odměn, takže vzhledem k termínu si dovoluji požádat o pevné zařazení, abychom tyto body vůbec dnes projednali.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, děkuji. Dále mám přihlášenou paní kolegyni Miroslavu Němcovou.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, vznáším jeden procedurální návrh, a to v zastoupení pana poslance Vlastimila Tlustého, který je z dnešního jednání řádně omluven. A přestože je velmi nízká pravděpodobnost, že bychom se během dneška mohli dostat k bodu 46, což je první čtení, přesto mě požádal, kdyby nastala nějaké konstelace a blížili bychom se k tomuto bodu, abych vás požádala, aby tento bod byl zařazen jako poslední z bloku prvních čtení. Tento návrh nyní vznáším a děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Myslím, že toto nebezpečí nehrozí, ale hlasovat o tom můžeme.

Pan kolega Kvapil je dalším přihlášeným.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, včera proběhlo druhé čtení tisku 755, což je drobná novela zákona o investičních pobídkách, a nebyly podány žádné pozměňovací návrhy. Po ukončení druhého čtení jsem včera avizoval, že dnes učiním návrh, aby byl nově zařazen bod, a to třetí čtení sněmovního tisku 755 novely zákona o investičních pobídkách, a aby byl zařazen jako první bod dnešních třetích čtení k projednání. Nebyl tam podán žádný pozměňovací návrh. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Nyní mám i já, s dovolením, svůj návrh, ale já jsem zdvořilost sama, takže dám přednost kolegům. Slovo má pan poslanec Krákora, poté předseda volební komise pan kolega Hojda.

Pan kolega Krákora vystoupí s procedurálním návrhem.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych navrhl, aby bod č. 66 o zdravotnických prostředcích byl zařazen hned za pevně stanovené body na dnešním jednání z důvodu neodkladných záležitostí paní ministryně. A současně, aby bod č. 90 - Výroční zpráva a účetní závěrka Všeobecné zdravotní pojišťovny - byl vyřazen z dnešního programu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP