(12.50 hodin)
(pokračuje Filip)

Předložený návrh by měl uvést rozhodnutím vlády České republiky pan ministr vnitra František Bublan, kterého prosím, pokud je přítomen, aby se ujal slova. - Není tomu tak.

Žádám některého z místopředsedů vlády… Vidím pana kolegu Zdeňka Škromacha - pane místopředsedo, jestli uvedete za ministra vnitra tuto mezinárodní smlouvu, byl bych rád. A žádám zároveň, aby se připravil pan zpravodaj pro prvé čtení pan Karel Šplíchal.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové, jedná se o standardní mezinárodní smlouvu, a to Dohodu mezi vládou ČR a vládou Bulharské republiky o předávání a zpětném přebírání osob podepsanou dne 9. dubna 1998 v Sofii a Dohodu mezi vládou České republiky a vládou Bulharské republiky, kterou se mění a doplňuje Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Bulharské republiky o předávání a zpětném přebírání osob podepsaná dne 9. dubna 1998 v Sofii, podepsaná 27. července 2004 v Sofii. Tato smlouva je předkládána k vyslovení souhlasu s ratifikací. Usnesení je součástí předkládaného materiálu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Žádám pana zpravodaje pro prvé čtení pana poslance Karla Šplíchala, aby se vyjádřil k tomuto tisku.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, chtěl bych vás požádat o souhlas s tímto návrhem, protože Česká republika má v současné době smluvně upravenu tuto problematiku se všemi sousedními státy, a zbývá tedy ještě doplnit tento vztah na Bulharskou republiku. Takže bych vás žádal o propuštění do dalšího čtení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Nevidím ani nikoho z místa, kdo by se hlásil, proto obecnou rozpravu končím.

Budeme se zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zahraničnímu výboru. Má někdo jiný návrh? Například výbor pro obranu, ten si to jistě bude brát sám. - Není tomu tak, proto budeme hlasovat o tomto návrhu přikázání výboru zahraničnímu.

 

Je to hlasování číslo 260, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Děkuji vám. V hlasování pořadové číslo 260 z přítomných 168 pro 128, proti nikdo. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru zahraničnímu.

 

Končím bod č. 45.

Vzhledem k tomu, že jsem byl upozorněn, že v rozporu s jednacím řádem jsem předřadil tuto smlouvu, u druhé smlouvy nebudu tak aktivní a vyhlásím polední přestávku do 14 hodin, s tím, že po polední přestávce probíhá řádně program Poslanecké sněmovny podle novely jednacího řádu, a to jednotlivé zprávy, jednotlivé návrhy, které jsou na tuto dobu zařazeny podle schváleného pořadu schůze. Jako první bod odpoledního jednání bude Kodex Českého rozhlasu, bod číslo 70. Jako druhý bod je číslo 71, který uvede pan ministr pro místní rozvoj. Bod číslo 72 je financování vývozu, Česká exportní banka a další body. Děkuji vám.

Přeji dobrou chuť a ještě jednou se omlouvám Sněmovně, že jsem rozhodl o zařazení tohoto bodu.

 

(Jednání přerušeno ve 12.55 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP