(16.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Můžeme postoupit k interpelacím na ministra financí Bohuslava Sobotku.

Ministr financí odpověděl na interpelaci poslankyně Evy Dundáčkové ve věci čerpání ze strukturálních fondů Evropské unie ve prospěch soukromých zemědělců. Tato interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako tisk 724. Paní poslankyně Eva Dundáčková však v současné chvíli není v jednacím sále přítomna. Pokud paní poslankyně Dundáčková vběhne v nejbližších chvílích do Sněmovny, budeme v této interpelaci pokračovat.

Hlásí se paní poslankyně Zuzka Rujbrová.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Dovolila bych si pouze procedurální poznámku, protože mám za to, že řadu kolegů zmátla změna pořadí interpelací.

Podotýkám, že na červnovo-červencové schůzi byla schůze přerušena v bodu odpovědi na písemné interpelace bezprostředně před sněmovním tiskem 705, což byla odpověď pana ministra Ambrozka na moji interpelaci. Proto jsem já a předpokládám, že i ostatní kolegové, předpokládali, že pořadí bude respektováno od první po další interpelace.

Na rozdíl od odpovědí na ústní interpelace, u písemných interpelací se nepředpokládá pořadí napřed premiér, a potom ostatní ministři. Doporučovala bych, aby bylo tedy dodrženo to pořadí, v jakém byly žádosti o projednání na schůzi Sněmovny předkládány.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Moje námitka je, že byl vydán seznam, který jsme všichni obdrželi a máme ho na stolech, a na tomto seznamu je jasně uvedeno, jak interpelace postupují.

Ověříme, je-li to tak, že ten seznam existuje.

(Po chvíli.) Myslím si, že si nyní klidně můžeme dát několikaminutovou přestávku, kdy si tuto věc vyjasníme, a v 16.30 hodin budeme v písemných interpelacích pokračovat.

Vyhlašuji sedmiminutovou přestávku, kdy si tuto věc ujasníme, a v 16.30 hodin budeme pokračovat v písemných interpelacích.

 

(Jednání přerušeno v 16.23 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP