(15.30 hodin)
(pokračuje Kalousek)

Článek 1. Zákon 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků ozbrojených sborů, se mění takto: § 231 odstavec 1 zní: Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2007.

Článek 2. Zákon 362/2003 Sb., o změně zákonů souvisejících s přijetím zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, se mění takto: Článek XVII. Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2007.

Tolik celkový pozměňující návrh v rámci podrobné rozpravy. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Rozumíme tomu, pane poslanče, tak, že ten vámi předešle zmiňovaný návrh se skartuje. K hlasování ve třetím čtení je před chvílí přečtený a písemně odevzdaný návrh, který jsme nyní slyšeli.

Dámy a pánové, zdá se, že další přihlášky do podrobné rozpravy nejsou, takže i podrobnou rozpravu končím.

Odhlašuji vás, prosím o novou registraci. Budeme hlasovat o návrhu pana místopředsedy vlády, který navrhl, aby se lhůta pro třetí čtení zkrátila na 48 hodin. Věřím, že všichni, kteří se hlasování chtějí zúčastnit, jsou přítomni. Počkám, až vejdou i ti, kteří jsou v předsálí. Pak zahájím hlasování.

Pro ty, kteří přišli, opakuji, že budeme hlasovat o návrhu pana navrhovatele, ministra práce a sociálních věcí, aby lhůta pro třetí čtení byla zkrácena na 48 hodin.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 32 skončilo. Ze 157 hlasujících bylo 75, proti 43, takže při kvoru 79 to znamená, že tento návrh pana ministra Škromacha nebyl přijat.

 

Tím končí v případě, že dopadne dobře kontrola hlasovacího zařízení, druhé čtení tohoto návrhu. Ale chvíli ještě počkám, než definitivně druhé čtení ukončím.

 

Jsou nějaké námitky proti výsledku hlasování? Hlásí se pan poslanec Mládek. Dámy a pánové, přál bych si, aby v souladu s jednacím řádem případně námitky proti výsledku hlasování proběhly bezprostředně. Hovoří pan poslanec Mládek.

 

Poslanec Jan Mládek: Dámy a pánové, omlouvám se velmi, ale chtěl jsem v onom hlasování hlasovat A, mám na výpisu ale X. Žádám o revokaci hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Revokace není to správné slovo. Vy můžete vznést námitku proti výsledku hlasování.

 

Poslanec Jan Mládek: Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Tak teď tomu rozumíme. Zahajuji hlasování pořadové číslo 33. Kdo souhlasí s námitkou, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 166 hlasujících bylo pro 77, proti 21. Takže námitka nebyla přijata.

 

Mně nezbývá, než druhé čtení tohoto zákona ukončit. - Ještě kontrola tohoto hlasování o námitce, které mělo pořadové číslo 33.

Hlásí se pan poslanec Ladislav Šustr.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážení, velmi se omlouvám, ale bylo mi sděleno, že mám křížek, přitom jsem hlasoval pro. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zpochybňujete hlasování o zpochybnění, to znamená hlasování, které mělo pořadové číslo 33.

 

O námitce pana poslance Ladislava Šustra rozhodneme v hlasování pořadové číslo 34, které jsem zahájil. Kdo s námitkou souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ani tento návrh nebyl přijat, protože z přítomných 173 poslanců bylo pro 81, proti 44. Hlasovat o zpochybnění zpochybněného hlasování je dost komplikovaná záležitost.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP