(17.30 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Je někdo z vás, dámy a pánové, jiného názoru? Ano, pan poslanec Suk. (Hovor poslance Suka a paní zpravodajky mimo mikrofon.)

 

Poslankyně Marta Bayerová: Za základ bereme komplexní pozměňovací návrh obsažený v usnesení výboru pro veřejnou správu, tak jak je písemně předloženo. Každý poslanec má materiál.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlásí se pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Nerozumím tomu, co bylo řečeno. Protože rozumím tomu ve druhém čtení, když vezmeme za základ jednání třeba komplexní pozměňovací návrh. Ve třetím čtení se hlasuje o pozměňovacích návrzích podle procedury, která je schválena, nic víc, nic míň. To, co bylo řečeno, tomu prostě nerozumím. Děkuji.

 

Poslanec Lubomír Suk: Myslím, že se tak stalo právě při projednávání ve druhém čtení, pane předsedající, neboť už v řeči zpravodajky bylo řečeno, že usnesení výboru říká, že za základ má být projednán právě tisk ve znění komplexního pozměňovacího návrhu výboru, tak jak zde byl předložen.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče, domnívám se, že vaše informace je pravděpodobně relevantní, ale zaznívá v průběhu třetího čtení zbytečně. Pan poslanec Josef Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážení kolegové, obávám se, že se zcela zbytečně zamotáváme do procedury, neboť pozměňovací návrh, který vychází z výboru, se netýká části, kterou mění kolega Martínek, čili je správná ona procedura, kdy se bude hlasovat o pozměňovacích návrzích tak, jak jsou předloženy, neboť tento původní pozměňovací návrh, tedy ten komplexní, není kolegou Martínkem měněn, pokud tomu dobře rozumím.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dám příležitost ještě panu poslanci Kvapilovi.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Myslím, že musíme vycházet z pozměňovací návrhu C, u kterého je vysloveně uvedeno, že to je pozměňovací návrh ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu pod písmenem A. Podle mého názoru musíme vycházet z návrhu, který je pod písmenem A, a k němu jsou pak dva pozměňovací návrhy pod písmenem B a C.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Předpokládám, že tisk 378/2 je vzat za základ projednávání. Stalo se tak v průběhu druhého čtení. K tomuto tisku vznesla paní poslankyně Marta Bayerová návrh, který se týká účinnosti a je uvedený pod písmenem C. Vedle toho ještě pan poslanec Radko Martínek přednesl jiný návrh, který s tímto úplně nesouvisí.

Postup bude takový, že dám hlasovat o návrhu paní poslankyně Marty Bayerové, pak o A, pak o B a pak o celku.

 

Poslanec Lubomír Suk: Myslím, že právě je naprosto jasné, že v okamžiku, kdy bude přijat pozměňovací návrh A, to znamená komplexní pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu, tak potom nemůže být hlasováno o B - návrhu kolegy Radko Martínka, neboť je naprosto jasně uvedeno v jeho řeči, že je to pozměňovací návrh k návrhu zákona - tisk č. 378.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Prosím. Paní zpravodajka se pokusí vnést trošku jasu. Máte příležitost.

 

Poslankyně Marta Bayerová: Pane předsedající, žádám o to, aby sněmovna hlasovala dle mého návrhu, jak jsme se již domluvili, čili za prvé bod A, B a C. Žádám o hlasování v tomto pořadí.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Má-li někdo jiný návrh, dám hlasovat o jeho jiném návrhu. Ne-li, tak dám hlasovat o proceduře, kterou navrhla paní zpravodajka.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 229. Kdo souhlasí s procedurou podle paní zpravodajky, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 175 poslanců. Pro bylo 113, proti 46, takže se budeme držet schváleného.

 

Slovo má paní zpravodajka.

 

Poslankyně Marta Bayerová: Nejprve o pozměňovacím návrhu obsaženém v usnesení výboru pro veřejnou správu, čili za A. Doporučuji. (Navrhovatel doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 230. Kdo souhlasí s návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 180 poslanců. 174 bylo pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Marta Bayerová: Za druhé hlasování o pozměňovacím návrhu předneseném poslancem Radko Martínkem - B. Doporučuji. (Navrhovatel doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlásí se pan poslanec Suk, který zpochybňuje. Byla schválena procedura. Pane poslanče, vaše příležitost byla při tom, když jste mohl vznést námitku nebo jiný návrh na proceduru.

 

Poslanec Lubomír Suk: Jenom chci upozornit na to, že prostě pozměňovací návrh pod písmenem B se přijetím návrhu A stal nehlasovatelným. Toť všechno. (Potlesk z řad poslanců ODS.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Návrh paní zpravodajky?

 

Poslankyně Marta Bayerová: Trvám na svém, co jsme odhlasovali. Žádám o hlasování pozměňovacího návrhu B poslance Radko Martínka.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Doporučujete a pan navrhovatel také doporučuje? (Ano.)

Přeruším jednání na tři minuty. Zeptám se zástupců legislativy nebo vyzvu zpravodajku, aby se spolu se zástupci legislativy pokusili najít pravdu.

 

(Jednání přerušeno v 17.38 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP