(17.20 hodin)
(pokračuje Kasal)

Bod číslo

 

81.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon číslo 229/2002 Sb., o finančním arbitrovi
/sněmovní tisk 532/ - třetí čtení

 

Místo u stolku zpravodajů už zaujal pan ministr Bohuslav Sobotka, chystá se k tomu také pan poslanec Vladimír Doležal coby zpravodaj rozpočtového výboru. Připomínám, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 532/2, a otevírám rozpravu.

Slova se ujme pan ministr Sobotka.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji, pane místopředsedo. Vážené poslankyně, vážení poslanci, tady bych chtěl poděkovat jak Poslanecké sněmovně, tak především rozpočtovému výboru za projednání této novely zákona o finančním arbitrovi, která koneckonců byla předložena také na základě iniciativy Poslanecké sněmovny.

Chtěl bych říci, že se všemi pozměňovacími návrhy, které byly schváleny na výboru nebo zazněly při projednávání na plénu, mohu vyjádřit svůj souhlas. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane ministře. Další přihlášky do rozpravy nejsou, takže rozpravu končím… Omlouvám se, rozpravu nekončím. Hlásí se pan poslanec Macháček, kterému dávám samozřejmě velmi rád slovo.

 

Poslanec Antonín Macháček: Vážený pane místopředsedo, dovolte mi, abych načetl dvě legislativně technické úpravy k tomuto sněmovnímu tisku.

Za prvé. První by se týkala pozměňovacího návrhu pod písmenem B3. A tady bych navrhoval, aby Poslanecká sněmovna souhlasila s tím, že legislativně technická úprava v uvedených paragrafech a odstavcích by respektovala i jiné tvary podstatného jména "nabídka", a to je v jiných pádech, jako např. "nabídky", "nabídce" apod.

A za druhé. V pozměňovacím návrhu B4 číslo 2, v textu v uvozovkách, který je uveden, vypadla spojka "a" a předložka "v". Takže celý text v uvozovkách by pak zněl správně: "§ 3 odst. 4 písm. d) a v".

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Macháčkovi. Nikdo dál se nehlásí, takže rozpravu v tuto chvíli končím a hovořit bude pan zpravodaj Doležal.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Děkuji, pane předsedající. Dovolte, abych navrhl proceduru hlasování. To znamená, navrhuji nejdříve hlasovat o legislativně technických úpravách kolegy Macháčka, poté navrhuji hlasovat o usnesení rozpočtového výboru jako celku pod písmenem A, poté o pozměňovacím návrhu pod písmenem B pana kolegy Macháčka a pak zákon jako celek.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Je nějaký jiný názor na způsob hlasování? Ne-li, tak se budeme držet návrhu pana zpravodaje a rozhodneme o návrzích pana poslance Macháčka, nemýlím-li se. Takže stanoviska předpokládám, že jsou…

 

Poslanec Vladimír Doležal: Takže pozměňovací návrh, který tady zazněl ve třetím čtení, zpravodaj doporučuje. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 225. Kdo je pro, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 176 poslanců, pro bylo 163, nikdo nebyl proti. Takže legislativně technické úpravy byly zakomponovány do tohoto návrhu.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Macháčka pod písmenem B jako celek. Zpravodaj souhlasí. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 226. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 176 poslanců, 158 bylo pro, jediný proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: A nyní už nám zbývá jen hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Áčko jsme hlasovali kdy? "A" jsme nehlasovali.

 

Poslanec Vladimír Doležal: "A" jsme hlasovali předtím.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Nehlasovali.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Tak se omlouvám. Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu rozpočtového výboru pod písmenem A jako celku. Upozorňuje tady legislativa, že bod A4 je nehlasovatelný, protože po schválení účinnosti podle kolegy Macháčka se toto mění.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Děkujeme za toto upozornění a budeme hlasovat o těchto návrzích pod písmenem A s výjimkou A4.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 227. Kdo je pro, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 176 poslanců, 163 bylo pro, 3 byli proti, takže návrhy byly přijaty.

 

A nyní se shodneme zřejmě na tom, že mohu přednést návrh na závěrečné usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 229/2002 Sb., o finančním arbitrovi, podle sněmovního tisku 532, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 228. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 176 poslanců, 162 bylo pro, jediný proti. Návrh usnesení byl přijat.

 

A já mohu poděkovat panu ministrovi, panu zpravodaji, protože jsme ukončili zdárně třetí čtení tohoto návrhu zákona. Závěrečné slovo? Ne.

Pokusím se odhlásit, poprosím o novou registraci, abych vyhověl panu zpravodaji, kterému se nedařilo odhlásit. - Já to vysvětlím. Jemu se nepodařilo odhlásit se u pultíku, protože ještě na výsledkové tabuli svítil výsledek, a v tom momentu není možno se odhlásit. Čili nejedná se o poruchu hlasovacího zařízení.

 

Takže aspoň jsme hlasovací zařízení profoukli a můžeme se věnovat dalšímu bodu, kterým je bod číslo

 

82.
Návrh poslance Michala Haška na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 290/2002 Sb., o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků
České republiky na kraje a obce, občanská sdružení působící v oblasti
tělovýchovy a sportu a o souvisejících změnách a o změně zákona č. 157/2000 Sb.,
o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky,
ve znění zákona č. 10/2001 Sb., a zákona č. 20/1966 Sb.,
o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 378/ - třetí čtení

 

A já prosím, aby k panu poslanci Haškovi usedla zpravodajka zemědělského výboru poslankyně Marta Bayerová. Pozměňovací návrhy máte uvedeny ve sněmovním tisku 378/3. A já otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, takže rozpravu končím.

Pan poslanec Hašek nechce využít právo na závěrečné vystoupení, takže poprosím paní zpravodajku, aby oznámila postup při hlasování.

 

Poslankyně Marta Bayerová: Děkuji. Kolegyně, kolegové. Máme před sebou sněmovní tisk 378, který představuje tři pozměňovací návrhy. Za A pozměňovací návrh obsažený v usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí číslo 209 ze dne 2. června 2004. Dále pozměňovací návrh B poslance Radka Martínka přednesený ve druhém čtení dne 15. června 2004. A za C pozměňovací návrh paní poslankyně Bayerové, který se týká účinnosti zákona. Navrhuji hlasovat postupně podle písmen A, B, C a pak o celém zákoně.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP