(Jednání pokračovalo v 10.45 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, zaujměte svá místa, čas vyhrazený pro přestávku na jednání klubu KDU-ČSL vypršel. Předseda klubu už je přítomen, takže věřím, že jednání skončilo a že můžeme pokračovat v projednávání bodu č. 51.

Požádám zástupce navrhovatelů a požádám paní zpravodajku, aby zaujali svá místa, a budeme pokračovat. Věřím, že je řada zajímavých témat k jednání, ale přece jen bodem programu je bod č. 51. Je pravda, že část našich kolegů se zúčastnila panychidy za zastřelené parašutisty a že mají zájem zúčastnit se hlasování. Já takovou pravomoc nemám, leda bych se zvedl z řízení schůze a přerušil schůzi.

Ptám se, jestli některý z klubů má zájem, aby jeho členové se zúčastnili hlasování, a přednese potřebný procedurální návrh. Já to sám o své vůli učinit mohu jen těžko, abych nebyl podezříván ze zneužívání pravomocí řídícího schůze.

Protože žádný procedurální návrh nemám, požádám zpravodajku, aby zopakovala návrhy, které jsou k rozhodnutí. Ještě zazvoním, aby všichni věděli, že jednání je u konce. Pak vás samozřejmě odhlásím na požadavek z pléna.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Pane předsedající, je zapotřebí rozhodnout o dvou návrzích, které zazněly v rozpravě, a to o návrhu paní poslankyně Parkanové na zamítnutí a o návrhu pana poslance Plevy na vrácení předlohy k přepracování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Jiné návrhy v rozpravě nepadly. Všechny jsem vás odhlásil a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými hlasovacími kartami.

Pan kolega Petr Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, nechci vás zkoušet ze znalosti jednacího řádu, protože ho jistě umíte dobře a jenom z nedopatření byste nechal málem hlasovat napřed o návrhu na zamítnutí, když má přednost návrh na vrácení k dopracování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, je pravda, že nebyl návrh podmíněn, takže skutečně podle § 63 - myslím - nechám hlasovat nejdříve o návrhu později předloženém, ale přesto návrhu, který má přednost podle jednacího řádu, návrhu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 85. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 85 z přítomných 142 poslanců pro 53, proti 74. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní tedy k návrhu paní kolegyně Vlasty Parkanové na zamítnutí. Tento návrh budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 86. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 86 a ptám se, kdo je pro zamítnutí předloženého návrhu. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 86 z přítomných 139 poslanců pro 49, proti 72. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat návrhy na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl předložený návrh k projednání petičnímu výboru. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak. Přistoupíme k hlasování.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 87 a ptám se, kdo je pro přikázání petičnímu výboru. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 87 z přítomných 140 poslanců pro 113, proti 4. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP