(9.10 hodin)
(pokračuje Dundáčková)

Doufám, že týdenní odstup od předchozího projednávání interpelace umožnil panu ministrovi zjistit konkrétně, co se s tímto nezletilcem děje, v jakém stadiu je vyšetřování a pátrání po něm. Doufám, že dostaneme odpověď na to, v kolika případech a konkrétních datech zasáhla policie a jakým způsobem zasahovala i v posledních případech. Říkala jsem tady, že mám informace od matky dalšího postiženého a napadeného chlapce, že se s ním měla setkat, informovala policii, policie učinila výjezd, a následně opět nedošlo k dopadení.

Podotýkám také věc, která je na Příbramsku známá, že mezi napadené patří i manželka senátora Volného, která se statečně pokusila postavit do cesty nezletilci, který prchal po spáchání dalšího jinak trestného činu, který bohužel nebyl trestným činem s ohledem na nízký věk pachatele.

Tolik zatím moje otázky směřující k panu ministrovi. Nevím ale, zda pan ministr se vůbec v tuto chvíli nachází v tomto sále?

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji, paní poslankyně. Otevřu teď rozpravu. Na začátku rozpravy vám sdělím, že mám informaci, že pan ministr je na cestě, zřejmě je někde v zácpě a bude tady během deseti minut. Samozřejmě vnímám, že je velmi nutné, aby slyšel otázky, aby věděl, na co se ho ptáte. Teď se dívám na své kolegy z mého poslaneckého klubu.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Paní místopředsedkyně, budete to muset nějak vyřešit. Já samozřejmě mohu klást otázky ještě dalších deset minut, ale obávám se, že kladu-li otázky osobě, která není přítomna, tak opravdu mrháme drahocenným časem této sněmovny.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: To nemám na mysli. Domnívám se, že by bylo vhodné, aby poslanecký klub sociální demokracie požádal o krátkou přestávku.

 

Poslanec Michal Hašek: Dobré ráno, vážené kolegyně, vážení kolegové. Nevyslyším prosbu pana poslance Vidíma a přestávku si beru do 9.30 hodin. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Vyhlašuji přestávku do 9.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.12 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP