(16.30 hodin)
(pokračuje Němcová)

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod

 

122.
Výroční zpráva o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2002
/sněmovní tisk 441/

 

Předloženou výroční zprávu projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a stálá komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Usnesení byla rozdána jako sněmovní tisky 441/1 a 441/2.

Prosím zpravodajku výboru paní poslankyni Taťánu Fischerovou, aby nás o jednání výboru informovala a přednesla návrh usnesení Poslanecké sněmovny.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji, paní předsedající. Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu na své 21. schůzi ze dne 6. listopadu 2003 doporučuje Poslanecké sněmovně vzít na vědomí výroční zprávu o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2002. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, paní poslankyně. Nyní poprosím zpravodaje stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky pana poslance Miloše Pateru, aby nás seznámil s jednáním této stálé komise. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážená paní předsedající, vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové. Stálá komise pro sdělovací prostředky se zabývala výroční zprávou o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2002 na svém 8. zasedání dne 3. 10. 2003 a přijala toto usnesení: Stálá komise pro sdělovací prostředky doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky schválit výroční zprávu o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2002. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Zahajuji všeobecnou rozpravu, nemám do této rozpravy žádnou písemnou přihlášku, ale poprosím paní poslankyni Fischerovou, aby zůstala u stolku zpravodajů a sledovala průběh dalšího projednávání.

Zeptám se, zda se někdo do všeobecné rozpravy hlásí. Není tomu tak, končím všeobecnou rozpravu.

Zahajuji rozpravu podrobnou. Opět konstatuji, že do ní nemám žádnou písemnou přihlášku a opět se vás tedy táži, zda se někdo hlásíte z místa. Není tomu tak. Proto končím i podrobnou rozpravu.

Zeptám se, zda chce paní zpravodajka přednést závěrečné slovo. Nechce. Můžeme tedy přistoupit k hlasování o návrzích, tak jak byly v rozpravě předneseny. Svolávám ještě kolegyně a kolegy, aby se mohli tohoto hlasování zúčastnit.

Před námi jsou dvě hlasování. Jedno hlasování je o návrhu výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, tj. vzít tuto výroční zprávu na vědomí. Druhé hlasování znamená schválit výroční zprávu o hospodaření Českého rozhlasu. Tento návrh předkládá stálá komise pro sdělovací prostředky.

Registruji vaši žádost o odhlášení a prosím vás zároveň, abyste se zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

Můžeme přistoupit k hlasování. Nejprve paní zpravodajka uvede jednotlivá hlasování.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji, paní předsedající. Nejprve budeme hlasovat o usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, který doporučuje Poslanecké sněmovně vzít na vědomí výroční zprávu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, paní poslankyně.

Kolegyně a kolegové, ještě jednou vás všechny odhlásím, protože dostávám avízo, že se to napoprvé asi nepodařilo. Ještě jednou vás tedy prosím, abyste se znovu zaevidovali.

 

Návrh usnesení nám byl přečten. Zahajuji hlasování pořadové číslo 387 a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadových číslem 387 z přítomných 122 pro 91, proti čtyři. Tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že Poslanecká sněmovna vzala na vědomí výroční Zprávu o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2002, sněmovní tisk 441. Končím projednávání bodu 122.

 

Dalším bodem, který je před námi, je bod

 

125.
Výroční zpráva a účetní závěrka Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky
za rok 2002 a Hodnocení výročních zpráv jednotlivých zaměstnaneckých
zdravotních pojišťoven za rok 2002
/sněmovní tisk 462/

 

Mám zde uvedeno, že předložený materiál uvede ministryně zdravotnictví Marie Součková. Nezbývá mi, než se v tuto chvíli zeptat někoho z členů vlády. Ověřuji si teď, že paní ministryně Součková se z dnešního jednání omlouvala. Důvodem je mezinárodní sympozium o bezpečnosti silničního provozu v rámci Světového dne zdraví v Paříži. Prosím tedy, abych dostala avízo od pana premiéra, zda on osobně nebo někdo jiný za paní ministryni Součkovou uvede Výroční zprávu Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky za rok 2002.

V tuto chvíli vyhlašuji pauzu na 5 minut do 16.42 hodin a do té doby se bezpochybně vyjasní, jak budeme moci dále pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 16.37 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP