(10.10 hodin)
(pokračuje Langer)

Dávám možnost vystoupit se závěrečným slovem nejprve panu ministrovi, pokud má zájem. Ne. Poté tedy pan zpravodaj. Také ne. Takže prosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Pane místopředsedo, projednávaný návrh zákona byl projednán ve výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, který přijal pozměňovací návrhy, které máme obsaženy v usnesení výboru ve sněmovním tisku 500/2. Jiné pozměňovací návrhy předloženy nebyly. Co se týká procedury, navrhuji, abychom odhlasovali jedním hlasováním pozměňovací návrhy projednané a přijaté výborem pro sociální politiku a zdravotnictví a v druhém hlasování hlasovali o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Nějaká námitka? Předpokládám, že žádná námitka vůči této proceduře nezazní. Prosím pana zpravodaje, aby tedy přednesl první návrh.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: První hlasování bude o pozměňovacích návrzích přijatých výborem pro sociální politiku a zdravotnictví, uvedených ve sněmovním tisku 500/2.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Stanoviska? (Zpravodaj souhlasí.) Pan ministr? (Souhlasí.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 147. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 180 přítomných pro návrh 129, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: To jsou všechny pozměňovací návrhy, které jsme odhlasovali. Nyní přistoupíme k hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o minimálních požadavcích na bezpečnost a ochranu zdraví při práci na staveništích, o koordinátorovi bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništích a o změně zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 500, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 148. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 pro návrh 74, proti 55. Konstatuji, že s tímto návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

 

(Potlesk poslanců ODS.)

Děkuji panu zpravodaji i panu ministrovi. (Opět potlesk poslanců ODS.)

 

Dalším bodem je bod č. 95. Chci znát stanovisko, zda je námitka zpochybňující výsledek hlasování. Kolegové, buď prosím námitku, nebo žádost o přestávku. Není možné takovýmto způsobem jednat - nejednat.

Námitku nemám. (Velký neklid v jednací síni.)

 

Zahajuji projednávání bodu

 

95.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 227/2000 Sb.,
o elektronickém podpisu a o změně některých dalších zákonů
(zákon o elektronickém podpisu), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 507/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujali pan ministr informatiky Vladimír Mlynář, zpravodaj hospodářského výboru Marian Bielesz. Sděluji, že pozměňovací návrhy ve druhém čtení nebyly předneseny. Přesto mi povinnost velí otevřít rozpravu, do které se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu a o změně některých dalších zákonů (zákon o elektronickém podpisu), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 507."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 149. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 124, proti 2. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu poslanci.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

99.
Návrh poslanců Josefa Janečka, Viléma Holáně, Tomáše Kvapila
a Jana Kasala na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb.,
o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, a zákon
č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 370/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujali kolegové Josef Janeček a Stanislav Grospič. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 370/4.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou.

 

Poslanec Stanislav Grospič: Děkuji. Pane předsedající, procedura bude krátká. Navrhuji, aby se hlasovalo o pozměňovacích návrzích najednou v jednom hlasování a potom o zákoně jako o celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: To znamená jedno hlasování. Přes hluk jsem neslyšel. Navrhujete jedno hlasování o všech pozměňovacích návrzích, které jsou zde uvedeny. Dobře. Je námitka proti společnému hlasování? Žádná námitka není, přikročíme k hlasování.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 150. Kdo souhlasí s pozměňovacím návrhem, který je uveden ve sněmovním tisku 370/4? Kdo jde proti?

Ze 181 pro 132, proti 25. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme tedy hlasovat o celém zákonu. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Josefa Janečka, Viléma Holáně, Tomáše Kvapila a Jana Kasala na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 370, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 151. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 181 pro 120, proti 28. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP