(10.20 hodin)
(pokračuje Langer)

Děkuji oběma kolegům.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

101.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 200/1994 Sb.,
o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů
souvisejících s jeho zavedením, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 519/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr zemědělství Jaroslav Palas a zpravodajka Veronika Nedvědová. Jediný pozměňovací návrh je uveden ve sněmovním tisku 519/2.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Slovo má paní zpravodajka.

 

Poslankyně Veronika Nedvědová: Vážený pane předsedající, vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, jak již bylo řečeno, k tomuto tisku byl podán jediný pozměňovací návrh v komplexním pozměňovacím návrhu zemědělského výboru, a to je posunutí dne účinnosti na 1. leden roku 2005. Moje stanovisko k tomuto návrhu je kladné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 152. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro 168, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Veronika Nedvědová: To byl jediný pozměňovací návrh, takže můžeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 519, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 153. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro 168, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i paní zpravodajce.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

104.
Vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu
části rozpočtovaného schodku státního rozpočtu České republiky na rok 2004
/sněmovní tisk 570/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr Sobotka a zastupující zpravodaj za pana kolegu Kocourka, pan kolega Doležal.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Děkuji. Dovolte mi, abych přednesl návrh procedury. Navrhuji, abychom nejdříve hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písmenem B poslance Doktora, poté o pozměňovacím návrhu pod písmenem C pana poslance Krause a poté aby následovalo hlasování o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je nějaká námitka proti tomuto postupu? Žádnou námitku nevidím. Přikročíme k hlasování. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nejdříve budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem B. (Stanovisko zpravodaje i ministra je souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 154. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 180 pro 138, proti nikdo. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem C. (Stanovisko zpravodaje i ministra je souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 155. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro 108, proti 2. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s Vládním návrhem zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu části rozpočtovaného schodku státního rozpočtu České republiky na rok 2004, podle sněmovního tisku 570, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 156. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro 91, proti 86. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

(Předsedající chvíli čeká na kontrolu hlasování.)

 

Dalším bodem je

 

105.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 50/1976 Sb., o územním plánování
a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 531/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr Pavel Němec a zpravodaj poslanec Pavel Hrnčíř. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 531/2.

Otevírám rozpravu. Slovo má pan kolega Hönig.

 

Poslanec Pavel Hönig: Vážený pane předsedající, vážená sněmovno, dovolte mi, abych přečetl legislativně technickou úpravu. V případě, že bude přijat můj pozměňovací návrh, který je uveden pod bodem A, tak by se název zákona upravil tak, že v jeho názvu na konci se doplní slova "a zákon číslo 76/2002 Sb., o integrované prevenci a o omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), ve znění pozdějších předpisů".

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kdo další se hlásí do rozpravy? Pan ministr Ambrozek.

 

Ministr životního prostředí ČR Libor Ambrozek: Pane předsedající, kolegyně a kolegové, rád bych se vyjádřil k pozměňovacímu návrhu pana poslance Höniga pod písmenem A, protože se týká zákona v gesci Ministerstva životního prostředí.

Zákon o integrované prevenci má za sebou rok účinnosti a Ministerstvo životního prostředí společně s Ministerstvem průmyslu a se Svazem průmyslu a dopravy připravuje novelu tohoto zákona, která by měla proces v řadě případů zjednodušit a zpřesnit, a přispět tak ke snadnějšímu získání tohoto povolení a vyjít tak vstříc podnikatelské sféře a také krajským úřadům, které dnes tento proces provádějí.

Nepovažuji za vhodné proto přijímat dílčí úpravy. Je otázka, zda jsou vůbec použitelné. Já si cením motivace pana poslance Höniga, protože lihovary je potřeba postavit včas, nicméně součástí integrovaného povolení je i vynětí ze zemědělského půdního fondu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP