(Jednání pokračovalo v 10.02 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kolegyně a kolegové, je 10.02 hodin, za minutku vyprší doba na onu technickou přestávku. Prosím, abyste ve zbývajícím čase zaujali svá místa a my mohli pokračovat v hlasování. Prosím všechny kolegyně a kolegy, aby zaujali svá místa.

Slovo má paní zpravodajka.

 

Poslankyně Eva Nováková: Po poradě s legislativou bychom měli dát hlasovat znovu o účinnosti, ovšem ve znění pozměňovacích návrhů. Znovu bychom měli hlasovat o A5 ve znění přijatých pozměňovacích návrhů.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Myslím si, že to je logická úprava vyplývající z přijetí, resp. nepřijetí některých pozměňovacích návrhů. Pan kolega Talíř? Ano, bylo zpochybnění, to znamená, že nejdřív budeme hlasovat o zpochybnění předcházejícího hlasování, které by v případě přijetí umožnilo opakovaně hlasovat o účinnosti. To je samozřejmé.

 

Nejprve budeme hlasovat o námitce proti předcházejícímu hlasování. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 143. Kdo je pro tuto námitku? Kdo je proti?

Ze 181 přítomných pro 100, proti 12. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o bodu A5, účinnost, ve znění přijatých pozměňovacích návrhů. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 144. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 180 přítomných pro 91, proti 60. Návrh byl přijat.

 

Nyní nám zbývá, pokud se nepletu, hlasovat o legislativně technické úpravě. Ještě počkáme. (Kontrola hlasování.) V pořádku.

 

Nyní bude hlasování o legislativně technické úpravě. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 145. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro 101, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Eva Nováková: Nyní bychom měli hlasovat o celém návrhu zákona ve znění přijatých pozměňovacích návrhů.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 252/1994 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání a o změně dalších zákonů, ve znění zákona č. 309/2002 Sb., podle sněmovního tisku 274, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Na žádost z pléna jsem vás odhlásil a prosím, abyste se znovu všichni přihlásili svými identifikačními kartami, a přikročíme k hlasování.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 146. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 181 přítomných pro 91, proti 87. Návrh byl přijat.

 

(Probíhá kontrola hlasování.) Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

Dalším bodem je bod 92, kterým je

 

92.
Vládní návrh zákona o minimálních požadavcích na bezpečnost
a ochranu zdraví při práci na staveništích, o koordinátorovi bezpečnosti
a ochrany zdraví při práci na staveništích a o změně zákona č. 174/1968 Sb.,
o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 500/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach, zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví pan kolega Miroslav Krajíček. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 500/2.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP