(15.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

(Hluk ve sněmovně.) Pan poslanec Šulák se hlásí. Klid prosím. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Šulák: Vážený pane předsedající, vážení kolegové, dovolte, abych vznesl námitku vůči svému hlasování. (Výbuch smíchu a skandovaný potlesk.) Mám na mysli technickou námitku. (Napomínání předsedajícího ke klidu.)

Hlasoval jsem ANO, a na sjetině se mi objevilo X.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Rozumím. Pan poslanec Šulák tedy vznáší námitku vůči proběhlému hlasování a o té námitce musíme hlasovat. Prosím o klid.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Šuláka? (Hluk.) Kdo je proti této námitce?

Hlasování pořadové číslo 25 - z přítomných 194 poslanců pro hlasovali 104, proti 12. Námitka byla přijata.

 

Budeme znovu hlasovat o celém pořadu naší schůze. Odhlásím vás, protože jsem obdržel žádost, abych vás odhlásil, takže se všichni znovu, prosím, přihlaste a budeme hlasovat o celém návrhu pořadu včetně pozměňovacích návrhů, jak jsme je schválili.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh pořadu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 26 z přítomných 194 poslanců pro hlasovalo 98, proti 56. Návrh pořadu byl přijat.

 

To by znamenalo, že pořad schůze byl schválen. (Probíhá kontrola hlasování.) Nikdo nezpochybňuje toto hlasování.

 

Vážení kolegové, ještě než přistoupíme k projednávání schváleného pořadu, chci vám oznámit, že předseda Senátu svým dopisem požádal o umožnění vystoupení senátorky Jitky Seitlové a senátorů Josefa Vaculíka, Františka Kopeckého, Ivana Adamce, Josefa Pavlaty, Václava Jehličky a Tomáše Julínka v naší Poslanecké sněmovně, aby mohli odůvodnit stanoviska Senátu k vráceným návrhům zákonů. Stanoviska vám byla rozdána poštou. (Hlasy z lavic: Až po 17. hodině.) Ano, ale toto můžeme schválit už nyní, to je na celou schůzi, takže to nevadí, že to nebude hned. Takže já bych to nechal odhlasovat už nyní - náš souhlas s vystoupením jmenovaných senátorů a senátorek.

 

Takže budeme hlasovat o tom, kdo souhlasí s vystoupením jmenované senátorky a senátorů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 27 z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 148, proti jediný. Tento návrh byl přijat, senátoři mohou zde vystoupit.

 

A nyní můžeme přistoupit k projednávání prvního bodu našeho programu, což je

 

9.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Maďarské republiky
o posuzování shody a akceptaci průmyslových výrobků,
podepsaná v Budapešti dne 10. října 2003
/sněmovní tisk 494/ - druhé čtení

 

Prosím, aby se slova ujal ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych pouze krátce uvedl předkládaný návrh. Nebudu opakovat podrobné zdůvodnění z prvního čtení. Považuji však za vhodné vám všem poděkovat za vstřícnost, kterou jste projevili při projednávání, včetně zkrácení lhůty.

Pro úplnost chci pouze dodat, že ratifikaci doporučil Senát 22. ledna tohoto roku. Maďarská strana předala nótu našemu zastupitelskému úřadu v Budapešti.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, věřím, že dáte souhlas s ratifikací dohody tak, jak doporučuje zahraniční výbor.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám, pane ministře. Vím, že vládní výbor projednal zahraniční výbor, usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 494/1. Poprosil bych nyní pana poslance Karla Kühnla, aby návrh výboru odůvodnil. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, vážená vládo, zahraniční výbor projednal předmětnou smlouvu na své 25. schůzi 23. ledna letošního roku a po odůvodnění zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu Ing. Tržického a po zpravodajské zprávě Karla Kühnla a po rozpravě tento zahraniční výbor přijal následující usnesení:

Zahraniční výbor doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout toto usnesení:

Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Dohody mezi vládou České republiky a vládou Maďarské republiky o posuzování shody a akceptaci průmyslových výrobků, podepsané dne 10. října 2003 v Budapešti.

II. Výbor pověřuje předsedu výboru, aby toto usnesení předložil předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

III. Zmocňuje zpravodaje výboru, aby na schůzi Poslanecké sněmovny podal zprávu o výsledcích projednávání tohoto vládního návrhu na schůzi zahraničního výboru, což jsem tímto učinil.

Doporučuji schválit ratifikaci této smlouvy.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane poslanče. Otevírám nyní rozpravu, do které nemám písemné přihlášky, takže se ptám, jestli se hlásí někdo ústně k tomuto návrhu dohody. Pokud se nikdo nehlásí, tak rozpravu ukončím a budeme hlasovat o usnesení navrženém zahraničním výborem.

Pravděpodobně vás odhlásím všechny, protože počty se radikálně změnily. Poprosím vás, abyste se znovu přihlásili, a budeme hlasovat o textu usnesení, které nám předkládá zahraniční výbor, v podobě, jak jsme s ním byli seznámeni. Je to každému snad jasné, budeme tedy hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro text usnesení navržený zahraničním výborem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 28 z přítomných 88 poslanců pro nakonec hlasovalo 82, proti jeden, takže návrh usnesení zahraničního výboru byl přijat.

 

Já děkuji panu ministrovi i zpravodaji a končím projednávání bodu číslo devět.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP