(15.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Další byl návrh pana poslance Koudelky. Byl to návrh zařadit body 32 a 33, sněmovní tisky 424 a 516, jako první a druhý bod v pátek dopoledne. Myslel se pravděpodobně tento pátek dopoledne. Už je tam jeden zařazen? Bod 42? To je ten, který jsme zařadili jako první bod v pátek 13. února. Tyto body by tedy byly jako druhý a třetí, a pak byl návrh body 12 a 13 zařadit na konec. O tom budeme hlasovat zvláště.

 

Nejdříve budeme hlasovat o zařazení bodů 32 a 33 na tento pátek dopoledne.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 21 z přítomných 192 poslanců pro hlasovalo 131, proti 6. Tento návrh pana poslance Koudelky byl přijat.

 

Pak tu byl jeho další návrh, body 12 a 13, to je správní řád, zařadit na konec druhých čtení.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 22 z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 117, proti 7. Návrh byl přijat.

 

Nyní tady máme návrh pana poslance Hojdy, který navrhuje body 139 až 144, to znamená volební body, zařadit pevně na 25. února půl hodiny před polední přestávkou. Takže by se volební body zařadily pevně na 25. únor půl hodiny před polední přestávkou. To je návrh pana poslance Hojdy a o něm budeme nyní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro takovéto zařazení bloku voleb, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 23 z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 170, proti jeden. O volbách jsme rozhodli tak, že jsme přijali návrh pana poslance Hojdy, aby se konaly 25. února.

 

Nyní tu mám návrh paní poslankyně Horníkové.

Pan poslanec Snítilý možná chce říci, že návrh paní poslankyně Horníkové po schválení jeho návrhu je nehlasovatelný. Je to to, co chce říci pan poslanec Snítilý? Není tomu tak. Vy chcete říci něco jiného, pane poslanče? (Smích v sále.)

 

Poslanec Evžen Snítilý: Pane předsedo, chci opravdu říci něco jiného. Všiml jsem si, že jako poslední body druhých čtení kromě mého návrhu byly zařazeny i body 12 a 13, správní řád. Já bych si chtěl ujasnit, jestli můj návrh je posledním bodem, nebo zda posledním bodem je bod číslo 13. Oba návrhy směřovaly na zařazení jako poslední bod druhých čtení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já jsem návrhy pana poslance Koudelky vnímal jako poslednější než váš návrh. (Veselost.)

 

Poslanec Evžen Snítilý: Pane předsedo, promiňte, já jsem to zase vnímal tak, že já jsem byl "první poslední". (Smích a potlesk.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pokud byste na tom trval, tak to už je pro znalce jednacího řádu.

Hlásí se pan poslanec Koudelka, znalec jednacího řádu.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Já jsem to vnímal tak, že jsem "poslední poslední", ale hlavně je to z toho důvodu, že nejsou dosud poslancům rozdána usnesení výboru, takže nemůžeme jednat dříve. Možná ani když dojdeme na konec druhých čtení, ještě ani neuplyne lhůta, takže z toho technického důvodu trvám na tom, že opravdu by ty návrhy správního řádu měly být poslední.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá. Pokud to nikdo nezpochybňuje, správní řády by byly poslední. Souhlasí s tím pan poslanec Snítilý? Pokud ne, budeme hlasovat o tom, kdo z vás je poslední.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Pane předsedo, já jsem poslední, kdo by tu chtěl zdržovat (oživení v sále), ale jestliže se pan kolega Koudelka ohání lhůtami, tak já zde musím prohlásit, že v zákonu o nájmu se o komplexním pozměňovacím návrhu teprve jedná, takže já bych skutečně stál o to, aby o tom - určitě to není spor - bylo rozhodnuto hlasováním.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan předseda Talíř chce pravděpodobně poradit.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Já chci, pane předsedo, upozornit ctěnou sněmovnu, že v návrhu programu schůze byly na konec druhých čtení zařazeny body, které se týkají koncesionářských poplatků a České televize (veselí v sále), protože o nich bude výbor pro vědu a kulturu hlasovat zítra ráno a stálá komise pro sdělovací prostředky ve čtvrtek večer. Já upozorňuji na to, jestli se všechny body přesunou jako "poslední poslední", dostaneme se do situace, kdy nebudeme moci projednávat ani tyto body, protože nebude splněna lhůta od dodání pozměňovacích návrhů.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá. Navrhuji princip, že poslední je návrh, který byl podán jako poslední. Je to princip, o kterém snad není třeba nechat hlasovat. Pokud by nikdo tento princip nezpochybňoval, můžeme to ukončit a nemusíme hlasovat. Dobrá.

Je tu poslední věc, kterou bych potřeboval vyřešit - jestli paní poslankyně Horníková souhlasí s tím, že po schválení návrhu pana poslance Snítilého její návrh není hlasovatelný. Souhlasí s tím. Děkuji. To byl poslední návrh, který tady zazněl.

Pokud jsem na žádný návrh nezapomněl, měli bychom hlasovat o pořadu naší schůze jako celku. Budeme hlasovat o celém návrhu pořadu schůze, tak jak jsme ho schválili, i s návrhy, o kterých bylo hlasováno zvláště.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro schválení pořadu schůze včetně pozměňovacích návrhů, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 24 z přítomných 194 poslanců pro hlasovalo 96 (ohlas v sále), proti 50. Tento návrh nebyl přijat.

 

Hlásí se pan poslanec Šulák.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP