Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
19. prosince 2003 v 9.02 hodin

Přítomno: 138 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobré ráno, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády. Zahajuji šestnáctý jednací den 23. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám.

Prosím vás, abyste se všichni přihlásili svými hlasovacími kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Nejdříve se vypořádáme s omluvami na dnešní jednání. Sděluji vám, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Miloslav Kala z vážných pracovních důvodů, místopředseda Ivan Langer z rodinných důvodů, stejně jako Michaela Šojdrová a Miroslava Vlčková. Z důvodu nemoci jsou omluveni Zuzka Rujbrová a Robert Vokáč. Z rodinných důvodů se omlouvá také paní poslankyně Taťána Fischerová.

Z členů vlády jsou na dnešní jednací den omluveni pan předseda Vladimír Špidla -účast na mezinárodní konferenci o kapacitách vládnutí ve střední a východní Evropě, z důvodu pracovní cesty pan ministr kultury Pavel Dostál, stejně jako pan ministr Pavel Němec. Pan ministr Jaroslav Palas je na resortní akci v Olomouci, a je tedy také na dnešek omluven. Pan místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda je na oficiální návštěvě Tádžikistánu.

Budeme se věnovat programu této schůze. Nejdříve přednesu pevně zařazené body, abyste mohli případně uplatnit své pozměňovací návrhy. Nyní se budeme zabývat pevně zařazenými body, kterými jsou body 160, 161 a 176, což jsou průběžné zprávy vyšetřovacích komisí. Čtvrtým bodem by byl bod 178, což je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 220/1991 Sb., což jsou lékařské komory - třetí čtení, který je možné projednat od 9 hodin, ale vzhledem k tomu, že jsou pevně zařazeny zprávy vyšetřovacích komisí, byl by to čtvrtý bod. Pak máme odhlasováno, že nejdříve dnešním dnem se může začít projednávat bod 103 - zákon o patentových zástupcích a o opatřeních na ochranu průmyslového vlastnictví. Ostatní věci by pokračovaly prvními čteními a zařazenými zprávami.

Nyní kdo má z pohledu našeho usnesení nějaký návrh? Pan poslanec a předseda zemědělského výboru Ladislav Skopal. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Děkuji, pane předsedající. Chci vystoupit jenom s návrhem na vyřazení bodu 153 - Zpráva o stavu zemědělství ČR za rok 2002, sněmovní tisk 427. Je to po dohodě s ministrem zemědělství.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Dále se hlásí pan poslanec Jiří Maštálka.

 

Poslanec Jiří Maštálka: Děkuji, pane předsedající. Navrhl bych zařadit třetí čtení tisku 446, tedy zákona o komorách, zákon č. 220/ 1991 Sb., na pevně stanovenou dobu, tedy dnes na 12. hodinu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Je to procedurální návrh, můžeme o tom samozřejmě rozhodnout, s tím, že je to momentálně zařazeno jako čtvrtý bod jednání.

Má někdo ještě jiný procedurální návrh? (Nikdo.) Není tomu tak. Budeme tedy podle našeho platného usnesení rozhodovat o vyřazení bodu 153 z programu této schůze. Věřím, že všichni, kteří se chtěli dostavit k hlasování, jsou přítomni. A protože jste se zatím poprvé přihlašovali a nezměnila se účast, mohu zahájit hlasování číslo 958.

 

Ptám se, kdo je pro vyřazení bodu 153 - Zpráva o stavu zemědělství ČR za rok 2002. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 958 z přítomných 91 pro 78, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Jiřího Maštálky, abychom bod 178 - třetí čtení zákona o komorách zařadili dnes pevně na 12. hodinu. Zahájil jsem hlasování číslo 959 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 959 z přítomných 93 pro 46, proti 35. Návrh nebyl přijat.

 

Ještě před ukončením procedurálních návrhů nechám zkontrolovat výsledek hlasování.

Hlásí se pan poslanec Pavel Kováčik. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Aby to bylo rychlé a racionální. Pane předsedající, paní a pánové, velmi se omlouvám, ale stává se to i v lepších rodinách. Hlasoval jsem pro, a ve sjetině mám křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, o tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 960 a ptám se, kdo je pro přijetí námitky proti výsledku hlasování na záznamu z počítače. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 960 z přítomných 99 pro 82, proti nikdo.

 

Budeme opakovat hlasování o pevném zařazení bodu č. 178 na dnešek na 12. hodinu. Zahájil jsem hlasování číslo 961 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 961 z přítomných 103 pro 48, proti 32. Návrh nebyl přijat.

 

Myslím, že tím bychom měli všechny procedurální věci vyřízeny, a zahájíme bodem 160.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP