(15.20 hodin)
(pokračuje Snítilý)

Navrhuji doplnit do názvu zákona poslanců Aubrechta a dalších, sněmovní tisk č. 289, za větu "kterým se mění zákon České národní rady č. 171/1991 Sb., o působnosti orgánů České republiky ve věcech převodů majetku státu na jiné osoby a o Fondu národního majetku České republiky, ve znění pozdějších předpisů" slova "a zákon, kterým se mění zákon č. 219/200 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 229/2001 Sb., kterým se mění zákon č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění zákona č. 492/2000 Sb., a některé další zákony". Dosavadní text článek jedna se označuje jako část prvá článek jedna.

Nově se doplňuje část druhá a třetí, která zní:

Část druhá. Změna zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů. Článek dvě. Zákon č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění zákona č. 492/2000 Sb., zákona č. 229/2001 Sb., zákona č. 320/2001 Sb., zákona č. 280/2002 Sb., zákona č. 202/2002 Sb., nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 476/2002 Sb., zákona č. 88/2003 Sb. a zákona č. 354/2003 Sb. se mění takto: Za prvé. V § 59 odst. 1 se číslovka 3 nahrazuje číslovkou 6. Za druhé. V § 60 odst. prvního se za slovy "uvedeného ve větě první" vkládá čárka a slova "během doby stanovené v § 59 odst. 1, nejpozději však k 31. prosinci 2003" se nahrazují slovy "bude-li podána u příslušné organizační složky nejpozději 31. prosince 2003".

Část třetí. Změna zákona č. 229/2001 Sb., kterým se mění zákon č. 219/200 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění zákona č. 492/2000 Sb., a některé další zákony. Článek třetí. V článku IV k bodu jedna zákona č. 229/2001 Sb., kterým se mění zákon č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění zákona č. 492/2000 Sb., a některé další zákony, se číslovka 2004 nahrazuje číslovkou 2007. Dosavadní článek dvě se označuje jako část čtvrtá článek IV.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu poslanci Evženu Snítilému. Táži se, kdo se ještě hlásí do podrobné rozpravy v tuto chvíli. Pan poslanec Gongol. Prosím, má slovo.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Paní předsedající, paní a pánové, vzhledem k tomu, že jsme tento zákon vrátili do druhého čtení, doporučuji nebo navrhuji, aby součástí tohoto druhého čtení byly i pozměňovací návrhy, které byly uvedeny v tisku 289/3, které jste dostali jako tisk. Proto si dovoluji požádat sněmovnu, abych nemusel tyto návrhy předčítat a abychom je zaprotokolovali jako přednesené. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, pan poslanče, tyto návrhy máme všichni jako tisk, tak jak jste avizoval, 289/3. Byly nám předloženy v písemné podobě, a tudíž není třeba je v tomto opakovaném druhém čtení znovu číst na mikrofon.

Děkuji vám za vaše pozměňovací návrhy a táži se, zda se ještě někdo hlásí v tuto chvíli do podrobné rozpravy. Neregistruji takovou přihlášku, končím podrobnou rozpravu, a protože nezazněly žádné návrhy, o kterých bychom v tuto chvíli mohli hlasovat, končím také druhé čtení tohoto návrhu zákona.

Nyní vážené kolegyně a vážení kolegové, přistoupíme k onomu avizovanému bloku třetích čtení. Budou to body 12 až 22 našeho schváleného pořadu schůze, a já proto prosím předsedy poslaneckých klubů, aby se pokusili zajistit účast svých poslanců na těchto následujících hlasováních. Zároveň je ještě svolávám gongem, aby ti, kteří chtějí být přítomni těmto závěrečným hlasováním, měli možnost se dostavit do jednací síně.

 

Nejprve budeme projednávat

 

12.
Vládní návrh zákona o zabezpečení prezidenta republiky po skončení funkce
/sněmovní tisk 313/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal předseda vlády Vladimír Špidla a zpravodaj ústavně právního výboru, kterým byl určen pan poslanec Jiří Pospíšil.

Ale protože pan poslanec Jiří Pospíšil je řádně omluven z dnešního jednání, dostala jsem návrh na to, aby se zpravodajem pro toto třetí čtení stal poslanec Radim Chytka. Nechám Poslaneckou sněmovnu tuto změnu zpravodaje odhlasovat, abychom si usnadnili další postup. Jedná se spíše tedy o formální hlasování.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 100 a ptám se vás, kdo je pro změnu zpravodaje pro toto třetí čtení. Kdo je proti? (Ve sněmovně je silný hluk.)

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 100 z přítomných 165 pro se vyslovilo 134, proti 3. Návrh na změnu zpravodaje byl schválen.

 

Pozměňovací návrhy máme uvedeny ve sněmovním tisku 313/2. Otvírám nyní rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Táži se, zda se někdo chce k legislativně technickým opravám či gramatickým opravám v tuto chvíli přihlásit. Žádnou jinou opravu nemůžeme na začátku třetího čtení udělat. Není tomu tak, proto rozpravu končím.

Zeptám se na případná závěrečná slova, a to nejprve pana premiéra. Případné závěrečné slovo, pane premiére? (Ne.) Pana zpravodaje? Nikoliv. Můžeme tedy přistoupit k hlasování o návrzích, které máme uvedeny. Prosím, aby nás s procedurou hlasování seznámil zpravodaj pan poslanec Radim Chytka.

A prosím, vážené kolegyně a kolegové, abychom zaujali místa ve svých poslaneckých lavicích. Prosím všechny v poslanecké síni. Je mi to trapné, ale prosím kolegy ze sociální demokracie přímo před řečnickým pultem, aby respektovali to, že nás zpravodaj seznámí s procedurou, kterou se budeme v následujících chvílích řídit.

Prosím o klid a prosím, pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP