(18.30 hodin)
(pokračuje Buzková)

Co se týká připojení škol, pakliže nebude přes intranet a bylo by to přímo na internet, tak jsme samozřejmě připraveni řešit otázku, aby nebylo možné vstupovat na nevhodné stránky. Nicméně toto je věc, která je bez problému technicky řešitelná.

Co se týká portálu, v tuto chvíli se dokončují práce. Probíhají tak, že nebyly zadány žádné soukromé firmě, ale přímo řízené organizaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ústavu pro informace a vzdělávání, který má tuším dokonce měsíce listopadu dokončit studii proveditelnosti. Poté co bude ukončena studie proveditelnosti, počítáme s tím, že bude dopřipraven školský portál, který sjednotí veškeré stránky, které již v tuto chvíli na internetu jsou, takovým způsobem, aby jednoduchým a přehledným způsobem bylo možné s těmito stránkami pracovat a doplnit samozřejmě to, co bude potřebné k tomu, aby školský portál byl komplexní. Nejsem v tuto chvíli schopna říci přesnou částku, kolik to bude stát, nicméně snažíme se maximálním způsobem o absolutní minimalizaci nákladů.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji ministryni školství, mládeže a tělovýchovy paní Petře Buzkové.

Konstatuji, že jsme pro dnešní den ukončili projednávání ústních interpelací, a já také končím dnešní jednací den. Přeji vám hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 18.32 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP