(Jednání pokračovalo ve 14.28 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vítám vás na zahájení dnešního odpoledního jednání a žádám vás, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami, abychom mohli zahájit jednání podle schváleného pořadu schůze. Podle našeho rozhodnutí jsme se v usnesení shodli na tom, že dnes do 16 hodin budeme projednávat ty zákony ve třetím čtení, které jsou připraveny a jejichž lhůty uběhly.

Ano, vidím přihlášku pana kolegy Šustra. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji procedurální návrh, abychom dokončili podrobné čtení tady tohoto zákona o rozpočtovém určení daní. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Rozpravu jsme ukončili obecnou. U bodu 48 bylo přihlášeno šest poslanců do podrobné rozpravy. Šlo o v pořadí třetí přerušení bodu 48, zákona o rozpočtovém určení daní. Čili to je asi smysl vystoupení pana kolegy Šustra, který je zpravodajem k bodu 48.

Vzhledem k tomu, že už jsme jiným usnesením rozhodli o tom, co budeme dnes odpoledne projednávat, musím požádat o vyjádření sněmovnu, a proto vás ještě jednou žádám, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami, abychom tento procedurální návrh, o kterém dám hlasovat bez rozpravy, mohli buď schválit, nebo odmítnout. - Potřebné kvorum máme.

 

Takže v hlasování pořadové číslo 90 bychom rozhodli o tom, že kromě pevně zařazených bodů bude předřazen před tyto pevně zařazené body bod č. 48, jeho dokončení v podrobné rozpravě.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 90, a ptám se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 90 ze 118 přítomných bylo 109 pro, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Takže budeme pokračovat bodem č. 48, podrobnou rozpravou zákona o rozpočtovém určení daní. Žádám pana minstra financí, aby se dostavil za předkladatele. Pan kolega Šustr jako zpravodaj už je připraven. Mohli bychom pokračovat.

Jako první přihlášený byl pan kolega Kvapil, takže ho žádám, aby se ujal slova. Prosím, pane poslanče, máte slovo. A ještě než začnete mluvit, prosím o posečkání a požádám organizační službu, aby mi doručila tisk 48. Děkuji.

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážený pane předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, k tomuto návrhu podávám krátký pozměňovací návrh. Před jeho uvedením bych chtěl říci, že tímto také stahuji pozměňovací návrh, který jsem předložil k rozpočtovému určení daní v předcházejícím druhém čtení na naší minulé schůzi. Tento návrh zní:

K části druhé, článku III. V článku III. se doplňuje bod 5, který zní: Bod 5 - § 83 se zrušuje.

To je tedy můj pozměňovací návrh. Krátké vysvětlení. V rozpočtovém určení daní novelizujeme zákon o sociálním zabezpečení č. 100/1988. Předmětem tohoto mého návrhu je, aby podobně, jako u osob pobírajících rodičovský příspěvek byla zrušena maximální hranice možnosti přivýdělku při pobírání rodičovského příspěvku, zde tedy v případě pobírání příspěvku v péči o osobu blízkou. Je to obdobné opatření jako u těch rodičů na rodičovské dovolené. Návrh podávám písemně zpravodaji. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP