(17.00 hodin)
(pokračuje Němcová)

Dále budeme hlasovat o přikázání tohoto návrhu zákona výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Zahajuji hlasování s číslem 157. Táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 157 skončilo. Z přítomných 166 pro se vyslovilo 110, proti bylo 41. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru ústavně právnímu a výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Ještě zde padl návrh na prodloužení lhůty k projednávání o 40 dnů a o tomto návrhu budeme hlasovat v hlasování s pořadovým číslem 158, které zahajuji, a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti vznesenému návrhu?

V hlasování s pořadovým číslem 158 z přítomných 166 pro bylo 144, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Přikázali jsme tedy návrh zákona k projednání výboru ústavně právnímu, výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a prodloužili jsme lhůtu k projednávání v těchto výborech o 40 dnů. Končím projednávání bodu 62, sněmovního tisku 201.

S procedurálním návrhem přichází pan poslanec Kužvart. Prosím.

 

Poslanec Miloš Kužvart: Vážená paní předsedající, to je skutečně jenom procedurální. My jsme teď hlasovali o přikázání sněmovního tisku, který se týkal bodu 62. Znamená to automaticky, že i ty následující jsou přikázány?

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ne, o tom budeme hlasovat zvlášť v následujících hlasováních. Tato hlasování jsou právě před námi. Budeme se zabýt nyní bodem 63, sněmovním tiskem 152.

 

Padl zde také návrh na zamítnutí tohoto tisku. O tomto návrhu budeme hlasovat v hlasování s pořadovým číslem 159. Toto hlasování zahajuji a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 159 skončilo. Z přítomných 162 pro bylo 49 poslankyň a poslanců, proti se vyslovilo 99. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní se tedy můžeme zabývat návrhem na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně právnímu výboru. Byl vznesen další návrh pana poslance Martinka na přikázání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Má ještě někdo další návrh na přikázání? Není tomu tak, proto přistoupíme k hlasování.

 

Nejprve budeme hlasovat o přikázání ústavně právnímu výboru, a to v hlasování s pořadovým číslem 160, které zahajuji, a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 160 z přítomných 164 pro se vyslovilo 150, proti byli dva. Návrh byl přijat.

 

Budeme pokračovat návrhem na přikázání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 161. Zahajuji toto hlasování a táži se vás, kdo je pro toto přikázání. Kdo je proti vznesenému návrhu?

V hlasování s pořadovým číslem 161 z přítomných 164 pro bylo 101, proti 35. Návrh byl přijat.

 

Dále budeme pokračovat hlasováním o prodloužení lhůty k projednání o 40 dnů. Bude to hlasování s pořadovým číslem 162. Já zahajuji toto hlasování a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 162 z přítomných 164 pro se vyslovilo 142, proti šest. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání ústavně právnímu výboru, výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a zároveň byla lhůta k jeho projednání prodloužena o 40 dnů. Končím projednávání bodu 63, tisku 152.

 

A budeme se věnovat hlasování o bodu 64 - sněmovním tisku 202.

U tohoto návrhu nezazněl návrh na zamítnutí, proto se budeme zabývat návrhem na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně právnímu výboru. Jako v předchozím případě pan poslanec Martínek navrhl také přikázání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Zeptám se, zda má ještě někdo další návrh na přikázání. Nevidím žádnou zdviženou ruku, a proto můžeme přistoupit k hlasování.

 

Nejprve tedy budeme hlasovat o přikázání výboru ústavně právnímu a bude to v hlasování s pořadovým číslem 163, které zahajuji, a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti uvedenému návrhu?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 163 z přítomných 163 pro bylo 152, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Věnujeme se tedy přikázání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. O tomto přikázání rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 164, které jsem zahájila. Táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti uvedenému návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 164 skončilo. Z přítomných 163 pro bylo 96, proti 41. Návrh byl přijat.

 

Budeme se zabývat návrhem k prodloužení lhůty pro projednávání tohoto návrhu. Padl zde návrh na prodloužení o 40 dnů. O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 165, které zahajuji, a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 165 z přítomných 163 pro bylo 136, proti tři. Návrh byl přijat.

 

Tento návrh zákona byl tedy přikázán k projednání ústavně právnímu výboru, výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a zároveň byla prodloužena jeho lhůta k projednání o 40 dnů. Končím projednávání bodu 64, sněmovního tisku 202. Děkuji předkladatelům i zpravodajům.

 

Budeme pokračovat v dalším bodu našeho schváleného pořadu schůze a tím je bod číslo

 

65.
Vládní návrh zákona o dočasné ochraně cizinců
/sněmovní tisk 203/ - prvé čtení

 

Z pověření vlády předložený návrh uvede místopředseda vlády a ministr vnitra Stanislav Gross. Prosím o vaše slovo, pane místopředsedo.

 

Místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Stanislav Gross: Vážená paní místopředsedkyně, paní poslankyně, páni poslanci, cílem předloženého vládního návrhu zákona o dočasné ochraně cizinců je uvést český právní řád do souladu s novou směrnicí o minimálních normách pro poskytování dočasné ochrany v případě hromadného přílivu vysídlených osob a o opatřeních k zajištění rovnováhy mezi členskými státy při vynakládání úsilí v souvislosti s přijetím těchto osob - (Hluk ve sněmovně.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP