(Jednání pokračovalo v 15.04 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, doufám, že jsme si trochu vydechli a můžeme pokračovat. Ještě jednou bych požádal zpravodaje pana poslance Kalouska a ministra financí, aby zaujali místa u stolku zpravodajů.

Posaďte se, prosím. Zopakuji, že pozměňovací návrhy jsme obdrželi jako sněmovní tisk 93/3. Nyní podle § 106 odst. 2 jednacího řádu otevírám rozpravu. Mám písemnou přihlášku poslance Ladislava Šustra. Pane kolego, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych požádat o drobnou legislativně technickou úpravu, neboť došlo k překlepu při přepisování. U tabulkové části A, u položky 103, je § 37 1999 nutno nahradit takto: "§ 37 99", čili vypustit číslovku 19.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ptám se, jestli se hlásí ještě někdo další. Pan poslanec Macháček má slovo.

 

Poslanec Antonín Macháček: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych ještě přednesl jedno legislativně technické upřesnění ke sněmovnímu tisku 93/2, položka 22/34, které by mělo zamezit budoucímu nejednoznačnému výkladu dané položky, a tím i možnému neprofinancování této akce. Navrhuji, aby v oné položce 22/34 byla vypuštěna slova "nová položka Nemocnice Opava" a nahrazena slovy "Státní Slezská nemocnice Opava, výstavba a rekonstrukce operačních sálů a lůžkové části, a to včetně vybavení - navýšení výdajů" (ISPROFIN 33 52 10 10 26). Toto upřesnění pak nahrazuje bod B.1 sněmovního tisku 93/3. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Písemně se přihlásil pan poslanec Ladislav Býček.

 

Poslanec Ladislav Býček: Vážený pane předsedo, vážená sněmovno, dovolte mi, abych předložil legislativně technické upřesnění. Já jsem při druhém čtení předložil dva pozměňující návrhy. U druhého pozměňujícího návrhu navrhuji provést takovéto upřesnění. Jde o B.2, pořadové číslo 99, strana 23.

Místo "zvýšit částku 39,798 mil. Kč pro statutární město Brno jako příspěvek na výkon státní správy, uvedenou v příloze č. 8 návrhu zákona, o 4,137 mil. Kč na částku 43,935 mil. Kč a o uvedenou částku snížit kapitolu Ministerstva vnitra" navrhuji tuto změnu: "zapracovat částku 4,137 mil. Kč do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa státního rozpočtu s účelovým určením na zvýšení příspěvku na výkon státní správy pro obce s rozšířenou působností, jmenovitě pro statutární město Brno. O uvedenou částku snížit kapitolu Ministerstva vnitra."

V podstatě nejde o změnu částky, jde jen o určení, kam tuto položku přesunout.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nejsem si jist, jestli se jedná o legislativně technickou úpravu. Posoudí to zpravodaj.

Pan poslanec Kováčik je dalším přihlášeným. Upozorňuji na to, co je předmětem této rozpravy, abychom se toho opravdu drželi.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP