(9.10 hodin)
(pokračuje Hojda)

Dále zápis z volby zástupce finančního arbitra. Počet vydaných hlasovacích lístků 183, počet odevzdaných platných i neplatných lístků 182.

Pro pana Petra Šolce bylo odevzdáno 76 hlasů a pro Františka Šejnoha 4 hlasy. V prvním kole nebyl zvolen jako zástupce arbitra nikdo. Do druhého kola postupují Petr Šolc a František Šejnoha. Druhé kolo se opět uskuteční, jako v případě arbitra, před polední přestávkou dnešního dne.

 

K volbě členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury (bod 61). Počet vydaných hlasovacích lístků 183, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 182.

Pro Pavla Hojdu odevzdáno 48 hlasů, pro Libora Roučka 48 hlasů, pro Miroslava Kapouna 80 hlasů, pro Pavla Šustra 69 hlasů. V první kole nebyl nikdo zvolen členem dozorčí rady a do druhého kola postupují Miroslav Kapoun, Petr Šustr, Pavel Hojda a Libor Ježek. Volba se uskuteční opět před polední přestávkou.

 

Volba členů dozorčí rady Fondu národního majetku České republiky (bod 62). Počet odevzdaných hlasovacích lístků 183, odevzdaných platných i neplatných 182.

Pro pana Václava Exnera 46 hlasů, pro Vlastimila Ostrého 80 hlasů. V prvním kole této volby nebyl nikdo zvolen členem dozorčí rady a do druhého kola postupují opět kandidáti Vlastimil Ostrý a Václav Exner.

 

Poslední - volba členů dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení (bod 63). Počet vydaných hlasovacích lístků 183, počet odevzdaných platných i neplatných 182.

Pro pana Radka Hofírka bylo odevzdáno 112 hlasů. V prvním kole byl tedy členem dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení zvolen pan Radek Hofírek a volba je tím skončena.

 

S ohledem na to navrhuje volební komise, že volební místnost bude připravena před polední přestávkou, abychom volbu zahájili, jakmile bude vyhlášena volební přestávka, s tím, že nebude žádné úvodní slovo. Na vydávání hlasovacích lístků bude 25 minut s ohledem na včerejší zkušenosti a s výsledky budete seznámeni po přestávce na oběd. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo volební komise. Volby by tedy proběhly před polední přestávkou, předpokládám, že ve 12.30 hodin.

Než přistoupíme k programu, upozorňuji, že na odpoledne máme zařazen bod 93. - Informace ministra zahraničních věcí o stavu jednání o vstupu ČR do EU před summitem v Kodani, poté bude bod 35., 36. a 48., přičemž upozorňuji, že bod 35., který předkládá pan ministr dopravy a spojů Šimonovský, můžeme projednávat až po 16. hodině vzhledem k tomu, že se pan ministr z vážných důvodů omluvil.

Nyní, než přistoupíme k dalšímu bodu, se ještě hlásí pan kolega Skopal. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Děkuji, pane předsedající. Vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych požádal o předřazení bodu 48. - novelizace mysliveckého zákona, jako bod jedna dnešního jednání.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane kolego. Vím, že to bylo včera předmětem jednání politického grémia, a vzhledem k tomu, že bylo třetí čtení, chceme tento návrh poslat do Senátu.

 

Dám o tom bezprostředně hlasovat. Jde o hlasování číslo 210 a ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti?

Děkuji. V hlasování pořadové číslo 210 z přítomných 148 bylo pro 110, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Předsadili jsme tedy třetí čtení zákona o myslivosti, tisk č. 48, což je návrh poslanců Ladislava Skopala, Pavla Kováčika a Jana Grůzy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 320/2002 Sb., sněmovní tisk č. 28.

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal zástupce předkladatelů pan poslanec Ladislav Skopal, a vzhledem k tomu, že je z důvodu nemoci omluven zpravodaj tohoto tisku pan Josef Mandík, vím, že zemědělský výbor navrhl, aby zpravodajskou zprávu přednesl pan poslanec Jiří Papež.

Protože jde o třetí čtení, musíme schválit změnu zpravodaje a dám o tom v pořadovém hlasování číslo 211 hned hlasovat.

 

Ptám se, kdo je pro, aby došlo k této výměně zpravodaje. Zahájil jsem hlasování. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 211 z přítomných 160 pro 137, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Jsem upozorněn na to, že někteří z vás nemají s sebou příslušný tisk 28, nepočítali s tím, takže vyhlásím přestávku do 9.20 hodin, a kdo má zájem si pro tisk dojít, tak se do kanceláře dostaví.

Mezitím se pan zpravodaj Jiří Papež usadí u stolku zpravodajů a ti, kdo mají zájem si dojít pro tisk, tak mají do 9.20 hodin možnost. V 9.20 hodin zahájíme projednávání bodu č. 48.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP