Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
11. prosince 2002 v 9.04 hodin

Přítomno: 188 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážený pane ministře, zahajuji osmý jednací den 8. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás na ní srdečně vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými hlasovacími kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji vám, že do zahájení dnešního jednacího dne požádali o omluvu své neúčasti na jednání tito poslanci: Josef Mandík od 10. 12. do konce schůze z důvodu hospitalizace. Z členů vlády místopředseda vlády Pavel Rychetský - přijetí velvyslance Španělského království, Milan Šimonovský z rodinných důvodů, Zdeněk Škromach pracovní cesta do Velké Britanie a Marie Součková z jiných pracovních důvodů od 13.00 hodin.

Pan kolega Koudelka má náhradní kartu č. 9.

Dnes dopoledne se budeme věnovat zejména druhému čtení státního rozpočtu, ale ještě předtím požádám pana předsedu volební komise, aby nám sdělil výsledek tajných voleb a řekl, jakým způsobem budeme pokračovat dál. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové včera ve večerních hodinách se uskutečnily tajné volby, já bych vás seznámil s jejich výsledky.

Ještě předtím, než budu číst jednotlivé výsledky, bych chtěl předeslat, že přestože už jsme absolvovali několik voleb, a bylo jich poměrně dost tajných, ještě jsou mezi námi poslanci, kteří nevědí, jak je a kdy je platný hlasovací lístek. Znovu zopakuji: pokud je hlasovací lístek upraven jinak než zakroužkováním před jménem čísla toho poslance anebo přeškrtnutím tohoto čísla, je lístek neplatný. Včera, zejména když jsme vyhodnocovali lístky volební při volbě členů Rady Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, tak se tam vyskytlo asi kolem 35 lístků, které byly pečlivě upraveny tak, že tam byly kroužky, křížky, ale třeba dva kandidáti vůbec nebyli nějakým způsobem označeni, ta čísla před nimi, čili museli jsme tyto lístky vyřadit jako neplatné. Tak jenom znovu zdůrazňuji, protože dnes by se měly uskutečnit opakované volby - druhé kolo voleb před polední přestávkou, tak ten, kdo si dává tu práci, aby zaškrtl své favority nebo vyškrtl ty, se kterými nesouhlasí, tak ať si je vědom toho, že pokud neoznačí další, že jeho lístek a jeho práce je naprosto zbytečná.

 

Nyní bych vás seznámil s výsledky voleb.

První volba první kolo - volba členů Rady Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie (bod 58). Počet vydaných hlasovacích lístků byl 183. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 180.

Pro pana Jana Bernarda bylo odevzdáno 95 hlasů. Jenom připomínám, že volební kvorum bylo 92. Pro pana Michala Breganta bylo odevzdáno 69 hlasů, pro Lubora Dohnala 34 hlasů, pro Jessicu Horváthovou 11 hlasů, pro Jana Jíru 90 hlasů, pro Jana Joukala 44 hlasů, pro Vladimíra Justa 58 hlasů, pro Jaromíra Kallistu 92 hlasů, pro Otakara Kostku 3 hlasy, pro Jiřího Kubíčka 81 hlasů, pro Alenu Müllerovou 56 hlasů, pro Radka Pernicu 10 hlasů, pro Marcelu Pittermannovou 67 hlasů, pro Břetislava Pojara 89 hlasů, pro Jiřího Stránského 61 hlasů, pro Tomáše Škrdlanta 82 hlasů, pro Miloše Zábranského 52 hlasů.

V prvním kole tedy byli zvoleni Jan Bernard a Jaromír Kallista. Všichni ostatní - protože do druhého kola postupuje jednou takový počet, než je možný počet zvolených - postupují do druhého kola. Připomínám, že mělo být zvoleno 12 členů této rady. Zvoleni byli dva, čili je možno volit deset členů rady z těch kandidátů, kteří budou předloženi do druhého kola, kteří postupují do druhého kola.

 

K hlasování o návrhu Poslanecké sněmovny na jmenování viceprezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu (bod 59). Počet vydaných hlasovacích lístků 183, počet odevzdaných platných i neplatných 182.

Pro pana Otu Lipovského bylo odevzdáno 17 hlasů, pro pana Dušana Tešnara 99 hlasů.

V tomto hlasování byl navržen pro jmenování viceprezidentem pan Dušan Tešnar. Tím je volba skončena.

 

Dál volba finančního arbitra (bod 60). Počet vydaných hlasovacích lístků 183, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 182.

Pro pana Romana Jandu bylo odevzdáno 39 hlasů, pro Otakara Schlossbergera 72 hlasů, pro Petra Šolce 3 hlasy. V prvním kole této volby nebyl nikdo zvolen. Do druhého kola postupují Otakar Schlossberger a Roman Janda.

Já se ještě omlouvám - z té první volby postupují všichni ostatní. Pokud někdo bude chtít, znovu je přečtu, ale budete je mít napsané na hlasovacím lístku tak, jak byli v prvním kole kromě těch dvou, kteří byli již zvoleni.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP