(Jednání pokračovalo v 11.45 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji přerušené jednání. Prosím, abyste nalezli cestu ke svým místům a posadili se. Slovo dostane předseda volební komise.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Nejprve bych se chtěl zeptat, zda je mě nyní dobře slyšet. Předpokládám, že ano, neozývají se hlasy, že tomu tak není.

Nyní bych vás seznámil s výsledky mimořádného jednání volební komise Poslanecké sněmovny.

Volební komise se usnesla a doporučuje Poslanecké sněmovně následující postup:

Volba poslanců do stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby (bod 12) proběhla řádně a poslankyně Taťána Fischerová, přestože získala nadpoloviční většinu hlasů přítomných poslanců, nebyla zvolena podle jednacího a volebního řádu Poslanecké sněmovny. Protože pan poslanec Šustr oznámil ukončení svého členství v této komisi, je možné volbu nového člena projednat pouze v nově zařazeném bodu.

Tento bod je možné zařadit buď na toto jednání Poslanecké sněmovny - v tom případě bych chtěl upozornit, že při vyhlášení lhůt bychom postupovali tak, že by se vyhlásily lhůty do dneška do večera, ale jednání sněmovny, aniž by bylo ukončeno, muselo by pokračovat v sobotu, v neděli, v pondělí nebo v úterý příští týden -, nebo je možné tento bod zařadit jako první bod jednání následující schůze v úterý 6. srpna a bude možné ještě na této schůzi provést dovolbu člena této komise.

Takto mě pověřila volební komise, abych doporučil postup Poslanecké sněmovně.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Námitky nejsou. Uzavírám tento bod a volby komisí sněmovny.

 

Dalším bodem, který máme před sebou, je

 

16.
Návrh na volbu poslanců do stálých delegací Parlamentu
do meziparlamentních organizací

 

I toto usnesení byste měli mít na lavicích.

Ještě se hlásí předseda poslaneckého klubu pan poslanec Urban.

 

Poslanec Milan Urban: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dovolte, abych navrhl procedurální návrh, a to takový, aby bod č. 16 - Návrh na volbu poslanců do stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací byl odročen do jednání příští schůze Poslanecké sněmovny, to je do 6. 8.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Toto je procedurální návrh, o kterém je třeba nechat hned hlasovat.

 

Budeme hlasovat o vyřazení tohoto bodu z programu dnešního jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu z dnešního jednání, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 70 bylo přítomno 196 poslanců, pro vyřazení hlasovalo 171, proti 10. Tímto bodem se dnes zabývat nebudeme.

 

Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: S ohledem na to, že jeden z dalších bodů by mělo být vyhlášení lhůty podávání návrhů na kandidáty na předsedy stálých komisí Poslanecké sněmovny a vedoucí stálých delegací Parlamentu, chtěl bych připomenout, že je zapotřebí tento bod upravit. Nebude to vyhlášení lhůty na kandidáty na předsedy a vedoucích stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací. Tuto část je zapotřebí vypustit.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat o vypuštění této části.

Zahajuji hlasování o vypuštění v bodu 18.

 

Poslanec Pavel Hojda: Navrhoval jsem části bodu 18, pouze kandidáty na předsedy stálých komisí a ne na kandidáty delegace do Meziparlamentní unie.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat o části bodu 18 - kandidáti na vedoucí stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s vypuštěním této pasáže, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 72 přítomno bylo 196, pro 186, proti nikdo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP