(11.20 hodin)
(pokračuje Buzková)

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 331, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 331 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 177 pro něj vyslovilo 114 a 57 bylo proti.

 

Já vidím, že dochází ke kontrole výsledku hlasování, takže chvíli vyčkám výsledku této kontroly.

Vidím, že žádná zpochybnění nejsou navržena. To znamená, že mohu konstatovat, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

Vidím, že zde přece jen pan poslanec Kořistka si přeje vystoupit.

 

Poslanec Zdeněk Kořistka: Vážená paní předsedající, já jsem se dozvěděl od kolegů, že mám na sjetině křížek, přitom jsem ale hlasoval Ano. Já zpochybňuji toto hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat o procedurální námitce pana poslance Kořistky v hlasování pořadové číslo 332, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 332 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 178 vyslovilo 130 a 7 bylo proti.

 

Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas a budeme opakovat hlasování o závěrečném návrhu, tedy o závěrečném usnesení.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 333, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 333 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 177 vyslovilo 134 a 30 bylo proti.

 

Vidím, že síla vůle pana poslance Kořistky je ohromná.

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Tím jsme ukončili projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem je bod 109 schváleného pořadu schůze, kterým je

 

109.
Návrh poslance Ivana Langera na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 201/1997 Sb., o platu a některých dalších náležitostech státních zástupců
a o změně a doplnění zákona č. 143/1992 Sb., o platu a odměně za pracovní pohotovost
v rozpočtových a v některých dalších organizacích a orgánech,
ve znění pozdějších předpisů, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.
/sněmovní tisk 1252/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujali za navrhovatele poslanec Ivan Langer a zpravodaj rozpočtového výboru poslanec Jiří Václavek. A prosím o klid ve sněmovně. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1252/3.

Otevírám rozpravu, do které se hlásí pan poslanec Ivan Langer.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, já vás nebudu dlouho zdržovat svým vystoupením, nicméně chtěl bych připomenout, že tento návrh zákona je rozsahem sice malý, nicméně významem velký zákon v tom smyslu, že reaguje na zásadní změnu postavení státních zástupců po přijaté novele trestního řádu, kdy současně také narovnává některé rozdíly, které jsou v tuto chvíli velmi nedůvodné při platovém odměňování -

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Promiňte, pane poslanče. Prosím o klid v sále!

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: - státních zástupců a jiných zaměstnanců v rozpočtových a jiných organizacích.

Já v tuto chvíli avizuji, že nebudu moci doporučit pozměňovací návrh paní kolegyně Parkanové, neboť ten je zcela nesystémový, jde mimo rámec tohoto zákona.

Jsem připraven se po volbách zúčastnit velmi seriózní a detailní debaty o tom, nakolik mají být stejné podmínky například pro odměňování ústavních činitelů, pro různé výhody ústavních činitelů, včetně soudců, včetně poslanců. Nicméně v tuto chvíli nám jde o jednu dílčí změnu týkající se státních zástupců, a proto její pozměňovací návrh nebudu moci doporučit.

Jinak samozřejmě budu vděčný každému hlasu, který umožní přijetí tohoto návrhu zákona. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Hlásí se dále někdo do rozpravy? Pakliže tomu tak není, rozpravu končím.

Předpokládám, že pan navrhovatel si již nepřeje přednést závěrečné slovo. Prosím tedy pana zpravodaje, aby přednesl návrh procedury, kterou se budeme řídit.

 

Poslanec Jiří Václavek: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, k návrhu tohoto zákona přišel jenom jeden pozměňovací návrh od paní kolegyně Parkanové pod sněmovním tiskem 1252/3 a nejsou žádné návrhy na technicko-legislativní úpravy. Proto předpokládám rychlé dvojí hlasování - první o pozměňovacím návrhu paní kolegyně Parkanové a potom druhé o návrhu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano. Myslím, že to je procedura, ke které není třeba se vyjadřovat.

Prosím tedy o stanoviska k pozměňovacímu návrhu paní poslankyně Parkanové. (Navrhovatel nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.)

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 334, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 334 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 24 a 119 bylo proti.

 

Nyní registruji přihlášku předsedy poslaneckého klubu sociální demokracie.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Paní předsedající, dovolte mi, abych před závěrečným hlasováním o tomto návrhu zákona požádal o 20 minut na jednání poslaneckého klubu sociální demokracie.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Nyní ještě vidím přihlášku předsedy poslaneckého klubu KSČM, kterému udílím slovo.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Paní předsedající, já bych chtěl uvést jenom pro stenozáznam, že na sjetině mám uvedeno, že jsem hlasoval pro. Hlasoval jsem proti. Nevím, jak se to stalo.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Hlasování nezpochybňujete, pane poslanče. Pravděpodobně ne.

Já tedy v tuto chvíli vyhlašuji přestávku do 11 hodin 50 minut.

 

(Jednání přerušeno v 11.28 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP